Milletvekili Özen: Çorum Katliamı’nın araştırılması elzemdir

0
320

39. yılında Çorum Katliamı’nın araştırılması için soru önergesi veren HDP Milletvekili Zeynel Özen, “Katliamla ilgili devlet arşivlerinde yıllardır saklı kalan belgelerin araştırılıp kamuoyuyla paylaşılması, perde arkasındaki sorumlularının açığa çıkması ve böylece katliam mağdurlarının az olsa acılarını dindirilmesi için Çorum Katliamı’nın araştırılması elzemdir” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, 57 Alevi yurttaşın yaşamını yitirdiği Çorum Katliamı’nın 39. yılında, katliamın aydınlatılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi verdi.

Özen, önergede Çorum’da yaşananları hatırlatarak, katliam mağdurlarının az da olsa acılarının dindirilmesi için Çorum Katliamı’nın araştırılmasının elzem olduğuna dikkat çekti.

Önergede şu ifadelere yer verildi:

“27 Mayıs 1980 günü Gün Sazak’ın öldürülmesinin arkasından Çorum’da bir yerlerden düğmeye basılan bazı paramiliter gruplar karışıklıklar çıkartmak için solculara ve Alevilere saldırdılar. 27 Mayıs 1980’de Çorum sokaklarında tekbirler eşliğinde Alevi mahallelerine başlattıkları saldırılar yaklaşık 1,5 ay boyunca 10 Temmuz 1980’e kadar devam etti. Özellikle 4 Temmuz Cuma günü Çorum’da sokağa çıkma yasağı kaldırıldıktan sonra saldırganlar uzun menzilli silahlar ve bombalarla topyekün bir saldırıya geçerek, ikinci bir Maraş Katliamı yaratmayı amaçladılar. Önceden planladıkları saldırılarla Çorum tamamen bir savaş alanına döndü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz