Samsun’da seçimden önce indirim sonra zam halkta öfke yarattı

0
324

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin seçimden sonra suya yüzde 25 zam yapmasını Samsun Halkevleri tarafından protesto edildi. Açıklamada, “Belediyeleri şirket gibi yöneten, rant kapısı haline getiren, yandaşlarını zengin etmek için ihaleler ve gereksiz harcamalar yapan bu nedenle de belediyeleri borç batağına saplayan, yıllardır bu şehri yöneten AKP’nin bu borçları Samsun halkına ödetmek istiyor” denildi.

Samsun’da seçim öncesi suya yüzde 15’lik indirim yapan AKP’li belediye seçimden sonra SASKİ Genel Kurulu’nda içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam ayrıca TEFE ve TÜFE’ye göre su faturalarında her ay artış yapılması kararını aldı. Bu karara tepki gösteren Samsun Halkevleri belediyeyi protesto etti.

Açıklamada, ‘Gönül Belediyeciliği Rant, Yağma, Yalan, Zam!’, ‘Zamlar Geri Çekilsin’ pankartı açıldı. Basın açıklamasını Samsun Halkevleri adına Emine Kandemir yaptı.

Seçimlerden sonra belediyenin yaptığı zamlara dikkat çeken Kandemir, “Bu kararla birlikte TEFE ve TÜFE’deki artışa bağlı olarak bir yıl içerisinde su faturalarında yüzde 50’lere varan artışlar görülebilecektir. Seçimlerden önce suya yapılan yüzde 15’lik indirimi seçim malzemesi yapan AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi, seçim sonrası yaptığı bu zamlarla ‘gönül belediyeciliği’ söyleminin bir aldatmacadan ibaret olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz