HDP’li Özen’den Maraş milletvekillerine çağrı: Maraş Katliamını hep birlikte lanetleyelim!

0
266

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, mecliste görüşülen bütçe görüşmeleri sırasında AKP milletvekilinin söylemlerine karşı söz alarak Maraş milletvekillerine “Gelin hep birlikte Maraş Katliamı’nı lanetleyim” çağrısında bulundu.

HDP İstanbul Milletvekili Maraş’lı Zeynel Özen, mecliste görüşülen bütçe görüşmelerinde söz aldı. Özen Maraş Katliamı’nın 40. yılında olduğunu hatırlatarak her yıl Maraş anmalarına yapılan müdahaleleri hatırlattı.

“HER YIL ANMAMIZ ENGELLENİYOR”

Özen, Maraş anmalarına giderken iktidarın o günleri adeta tekrar yaşattığını belirterek, “Her yıl Maraş’ı etrafı çevriliyor, ablukaya alınıyor, hatta İstanbul ve Ankara’dan gelmek için yola çıkan otobüsler bile kaldırılamıyor” dedi.

Özen konuşması şöyle:

“Ben iktidardan şunu istiyorum: Her yıl Maraş abluka altına alınır. Bizim ibadet yerimize gidişimiz engellenir. Nasıl camiye ibadet için gidenler engellenmiyorsa bizim de engellenmesin. Buradan Maraş milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Maraşlılara çağrıda bulunuyorum. Tarihimizin, günümüzün en vahşi katliamı yapılmıştır. Biz hep birlikte gidelim, bu katliamı lanetleyelim. Kara Maraş’ta o mahalleyi kurtaran yoldaşım Mehmet Mengücek’i burada saygıyla anıyorum.

Diğer taraftan konuşmacılar her çıktığında ‘bu dış güçlerin işidir’ diyor. Doğru. Ama bu katliamda rol alanlar yerli ve millidir. 840 sanık var. Bunlar yerli ve milli, bunu bilesiniz. Maraş davasında 804 sanık yargılanmıştır. 23’ü idam, 321’i 1 ila 24 yıl arasında ceza almıştır. Ama 91 affıyla bunların hepsi bırakılmıştır. Biri de bu mecliste İnsan Hakları Komisyonu’na seçilmiştir.

Gelin hep birlikte tarihimizle yüzleşelim. Özellikle bu katliamların arka cephesini araştırmak için, gün yüzüne çıkarmak için, esas katilleri ortaya çıkarmak için TBMM görev üstlenmelidir. O iddianamedeki önemli sanıklardan 68 sanık yakalanamamış ve yarı önüne çıkarılamamıştır. Katliam insanlık suçudur. Bunu kabullenmek zorundasınız. Bunun gereğini yapmak zorundasınız. 22 Aralık’ta yine Maraş’a gideceğiz. Aynı günleri bize yaşatmayın.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz