Strasbourg direnişçilerinin 8 Mart mesajları-YENİLENDİ

0
275

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı ‘Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’ üyesi 14 eylemcinin sürdürdüğü direnişçiler adına yapılan çağrılarda, direnişle girilen 2019 yılının özgürlük yılı olması şiarıyla 8 Mart’ta alanlarda olunması istendi.

Kürt kadınının Özgürlük Hareketi’ndeki rolüne dikkat çekilen çağrılarda, direnişin yeniden yaşamla buluşması gerektiğine vurgu yapılıyor.

Açlık grevi eylemcilerinden Nurgül Başaran, Gülistan İke, Yüksel Koç,Agit Ural, Ayvaz Ece ve Deniz Sürgüt ile TJK-E Üyesi Şükran Sincar’ın 8 Mart çağrıları şöyle: 

Gülistan İke: Öncelikle direnen, özgürlük isteyen tüm kadınların 8 Mart’ını kutluyorum. Bizler de Kürt kadınları olarak 2019 8 Mart’ını direnişle karşılıyoruz. Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırma amacıyla başlatılan direniş eylemi kadınlar öncülüğünde gerçekleşiyor. Leyla arkadaş, cezaevlerindeki yoldaşlar ve yine Strasbourg’daki direnişçiler bir cephe gibi birleşerek direnişi büyüttüler. Ancak bu sadece bununla sınırla değil. Suriye’nin kuzeyinde örneğin büyük bir direniş, mücadele var özellikle kadın düşmanı, insanlık düşmanı DAİŞ’e karşı. En üst düzeyde kadınlar bir mücadele yürütüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz