’On yıl sonra yine yastayız’

0
63

Dünya Kadın Yürüyüşü Fransa, “23 Aralık 2022, 9 Ocak 2013’ten on yıl sonra yine yastayız” başlığı altında yayınladığı açıklamada, saldırının somut hedeflere yönelik olduğunu belirterek, “Avrupalı yetkililerin Erdoğan’ın diktasından, manipülasyonundan kurtulması için daha kaç kişinin ölmesi gerekecek?” diye sordu. 

Dünya Kadın Yürüyüşü Fransa ( Marche Mondiale des Femmes France-MMFF) 23 Aralık 2022’de gerçekleşen İkinci Paris Katliamı’na ilişkin internet sitesinde açıklamada bulundu. Katliamın hemen ertesinde “23 Aralık 2022, 9 Ocak 2013’ten on yıl sonra yine yastayız” başlıklı açıklamasında MMFF, “Dün korkutucu dünyanın gerçeklerine bizi uyandıracak bir haber geldi” dedi. 

‘Bu saldırı somut hedeflere yönelikti’

Katilin sessizce ve soğuk kanlılıkla katliam yaptığına vurgu yapan MMFF, katilin seçtiği mekanlara dikkat çekti. Açıklamada şöyle denildi: “Bu saldırı somut hedeflere yönelikti. İlk üç kurban, aralarında Fransa’daki Kürt Kadın Hareketi’nin öncüsü Emine Kara’nın da bulunduğu aktivistlerdi. Kürt kadınlarının Suriye’de, Kurdistan’da, Irak’ta DEAŞ’a karşı mücadelede ne kadar cesurca aktif olduklarını biliyoruz. Hayatları pahasına toprakları ve halklarını savundular, ayrıca Batı’yı fanatik ve kana susamış İslamcıların terör tehditlerinden korudular.” 

Bir katil timi var

9 Ocak 2013’te katledilen PKK’nin kurucularından ve Kürt Kadın Hareketi’nin önderi Sakine Cansız, KNK Paris Temcilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in hatırlatıldığı açıklamada, “Bizi 10 yıl geriye götüren tarihlerin tesadüfünün anlamını göz ardı edemeyiz” denildi. Faillerin cezasızlıktan yararlandığını kaydeden MMFF, Fransız istihbaratının bilgileri gizlemesiyle suça ortak olduğunu ifade etti. “Belçikalı yetkililerin araştırmalarına göre, Fransa merkezli ve Ankara ile doğrudan temas halinde olan bir katil timi var” diyen MMFF, Fransız makamlarının yaşanan vahşet karşısında sessiz ve hareketsiz kaldığını belirtti.

PKK terör listesinden çıkarılmalı

“PKK terör örgütü değildir” açıklamasında bulunan Dünya Kadın Yürüyüşü Fransa, devamla şöyle dedi: “PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkarılmasını acilen talep ediyoruz; çünkü bu tasnif Erdoğan’a Fransa’da, Belçika’da ikamet eden Kürtlere sürekli saldırmasına izin veriyor, onlar ulusal bir zayıflık buldukları yere saldırıyorlar.

Avrupalı yetkililerin Erdoğan’ın diktasından, manipülasyonundan kurtulması için daha kaç kişinin ölmesi gerekecek? 

Türk hükümeti, Fransız halkının egemenliğini hiçe sayıyor.”

Fransız hükümetini diktatörleri korumaktan vazgeçmeye çağıran MMFF, Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. 

HABER MERKEZİ