Ağrı’da bir çocuk öğretmeni tarafından tecavüze maruz bırakıldı

0
324

Ağrı Doğubayazıt ilçesinde bir köyde beden eğitimi öğretmeni olan H.K., 12 yaşında B.K.’ye tecavüz etti. H.K. tutuklandı, Milli Eğitim’den bazı görevliler “kurum zarar görür” gerekçesiyle aileyi ikna etmeye çalıştı. Köy muhtarı ve imamı ise para karşılığında kızı evlendirmeye kalkıştı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in özel haberine göre Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir köy ilkokulunda 12 yaşında B.K. adlı öğrencisine cinsel saldırıda bulunan beden eğitimi öğretmeni H.K. tutuklanırken, Milli Eğitim görevlileri, köy muhtarı ve eski imamı olayın üstünü örtmeye çalıştı. 22 Mayıs’ta yaşanan tecavüz saldırısı, çocuğun İstanbul’da yaşayan dayısı İ.H.Y. ve annesi C.K.’nin Mezopotamya Ajansı’na konuşması üzerine ortaya çıktı.

Cinsel saldırıda bulunan öğretmen H.K. tutuklanıp cezaevine konuldu. Çocuk ise, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün koruması altına alındı.

Anne C.K., Milli Eğitim’den gelen bazı kişilerin kendisine, “Eğitimin içinde böyle bir olay yaşanmış, duyulsa eğitim kurumuna zarar verir” dediğini belirtti. Anne K., köyün imamı ve eski muhtarlarının ise kızını tecavüze maruz bırakan öğretmenle para karşılığında evlendirmeyi teklif ettiğini kaydetti. Anne K., aynı kişilerin olayın üzerini kapatmaya çalıştığını ve şikayetlerinden vazgeçirmeye çalıştıklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz