Ezidiler, IŞİD’in kaçırdığı kadınların bebeklerini kabul edecek

0
316

Ezidiler, IŞİD’in kaçırdığı kadınların bebeklerini kabul edecek
Ezidiler, IŞİD’in kaçırdığı kadınların bebeklerini kabul edecek

Irak’taki Ezidi cemaati, IŞİD tarafından kaçırılan Ezidi kadınları ve bu sürede doğan çocuklarını kabul edeceklerini açıkladı. Ezidi kadınlar çocuklarından ayrılmamak için bir süredir Suriye’de kalıyordu.

Irak’taki Ezidiler, IŞİD’lilerin cinsel saldırısına uğrayan Ezidi kadınlar ve cinsel saldırı sonucu doğan çocuklarıyla ilgili uzun süren tartışmaların ardından karar verdi. Ezidi Yüksek Ruhani Konseyi, savaş sırasında IŞİD’liler tarafından esir alınan Ezidi kadınlar ve çocuklarının Ezidi toplumuna kabul edileceğini açıkladı.

Irak’taki Ezidi toplumunun lideri Eido Baba Şeyh, bu durumdaki kadınlar ve çocuklarının toplumlarından dışlanmayacağını ve cemaatlerinin birer üyesi olarak kabul edileceğini belirtti. Esaretten kurtarılan çok sayıda Ezidi kadın, Irak’taki cemaatin kabul etmemesi nedeniyle çocuklarını Suriye’de bırakmaya zorlandıklarını bildirmişti.

IŞİD’İN KAÇIRDIĞI 3 BİN EZİDİ KADIN HÂLÂ KAYIP

2014 yılında Ezidilerin yoğun olarak yaşadığı Irak’ın Sincar bölgesini ele geçiren IŞİD üyeleri soykırım amacıyla binlerce kişiyi öldürmüş, binlerce kadın ve kız çocuğunu kaçırmıştı. Ancak IŞİD’in yenilgiye uğratılmasıyla tutsaklıktan kurtulan ve yaşadıkları yerlere geri dönmeye başlayan Ezidi kadınlar topluluk içerisinde sakıncalı olarak karşılanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz