HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 31 Mart seçimlerinde tekrar kazandıkları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Selçuk Mızraklı, “Kayyum döneminde 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf yemişler, 92 bin TL’ye kahve fincanı almışlar” ifadelerini kullandı.
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Eşbaşkanlara görevlerinde başarı diledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının bulunduğunu, talanın ve israfın video ile fotoğraflarının herkes tarafından görüldüğünü dile getiren Mızraklı, “Ama ben size başka bir şey söyleyeyim. 1 ton 600 kg fıstıklı kadayıf yemişler. Bu rakamlar çok önemli değil. Yüzlerce takım ve fiyatları da oldukça pahalı fincan takımları göndermişler,92 bin TL tutuyor. Ben Sarmaşık Derneği’nden geliyorum. Bütün rakamları okuduğum zaman hep ruhumda ihtiyaç sahibi o ailelerin, gıda destek programında yürüttüğümüz çalışmalarda o rakamlar neye tekabül eder aklımdan o geçti. Kabaca şunu söyleyebilirim 92 bin TL fincan masrafıyla 460 ailenin 1 aylık gıda desteğini sağlayabilirdiniz” dedi.



