FEDA’dan Gazi ve Ümraniye katliamları açıklaması: Devlet yüzleşmeli

0
282

FEDA Gazi ve Ümraniye Katliamı’nda yaşamını yitirenler için yaptığı yazılı açıklamada, “Bir daha benzeri katliamların yaşanmaması için katliamcılardan hesap sormak ve devletin katliamcı geçmişiyle yüzleşmesini sağlamak gerekmektedir. Bu da kendine insanım diyen herkesin ve her kesimin görev ve sorumluluğudur” ifadelerine yer verildi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Gazi ve Ümraniye Katliamı’nda yaşamını yitirenler için yazılı bir açıklama yaptı. FEDA yaptığı açıklamada, “Türkiye’de farklı kimlikler, farklı inançlar ve çoğulcu bir yapı olmasına rağmen, Na Haq zihniyetin ardılları tarafından tekçi bir yapılanma dayatılmaktadır” denildi.

“24 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN FAİLLER HALA YARGILANMADI”

“Diyarbakır, Dersim, Maraş, Çorum, Malatya, Şırnak, Gazi, Sivas, Çorum, Gezi, Gever, Roboski, Cizire ve daha birçok yerde insanlık ve Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen katliamlar gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada, ‘‘Bu katliamlardan biri de 24 yıl önce İstanbul’da çoğunluklu olarak toprağından, coğrafyasından koparılan, sürgüne gönderilen Kürt-Kızılbaş Alevilerin yoğun olarak yaşadıkları İstanbul-Gazi mahallesinde gerçekleştirilmiştir. Üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen failleri bulunup yargılanmayan bu katliamların sorumlularının sadece katliamı gerçekleştirenler değil, aynı zamanda buna seyirci kalan, müdahale etmeyen ve adaletin gerçekleşmesini sağlamayan devlet görevlileri ve yetkilileri olduğunu da çok iyi biliyoruz” diye belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz