AKD Narlı Şube Başkanı Hüseyin Koç: Derneğimize sahip çıkıp destek sunmalıyız-VİDEO

0
300

PİRHA- Maraş bölgesinde yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan AKD Narlı Şube Başkanı Hüseyin Koç, “Narlı bölgesinde bulunan Alevi canlara daha iyi hizmet etmek için  üyelerimiz ve Avrupa’da yaşayan Narlılardan destek bekliyoruz” dedi.

Maraş bölgesinde Alevilik yol erkanı için emek veren ve çalışmalar yürüten Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Narlı Şubesi’nde özelikle kadın ve gençlik kolları yaptığı çalışmalarla hem Alevilik yol erkanını gelecek nesillere taşınmasında önemli bir rol oynuyor.

Yaptıkları çalışmalarına ve derneğin ihtiyaçlarına ilişkin AKD Narli Şube Başkanı Hüseyin Koç PİRHA’ya açıklamalarda bulundu.

“KADIN VE GENÇLİK KOLLARI YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

“Geldiğimiz günden bu yana çok yol kat ettik. Mutfağımız yoktu, mutfak yaptık. İçerisine mezbahane yaptık şu anda hizmet veriyor. Kadın kollarımız için bir oda yaptık.” ifadelerini kullan Koç, “Kadınların ve gençlerin çalışmalar yürütmesi için geniş alanlar yaptık. Dernek binası ve cemevi olarak kullandığımız binanın asma tavanı olmak üzere bir çok yerinde tadilatlar yaptık. Dernek bünyesinde açtığımız semah öğretisi, bağlama kursları ile gençlerimize yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kurslara gençlerin yoğun bir ilgisi var. Kadın kollarımız da dernek bünyesinde yaptığı çalışmalar ile hem derneğe katkı sunuyor hem de kadınların derneğimize gelmesine vesile oluyor” dedi.

“AVRUPA’DA YAŞAYAN CANLARIMIZIN DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”

“Narlı şube olarak bu bölgede bulunan cenaze erkanının yürütülmesinden, yer tahsisi olmak üzere cenazenin taşınması için hizmetler veriyoruz. Bunun için bir aracımız var ama eski olduğu için sıkıntılar yaşıyoruz. Dernek giderimiz yüksek ama gelir anlamında katkı sunulan bir şey yok. Devlettin ihtiyaçlarımızın ve giderlerimizin karşılanması anlamında bize sunduğu bir destek yok” diyen Koç şöyle devam etti:

“Üyelerimize ve Avrupa’da yaşayan canlarımıza çok iş düşüyor. Kadın ve gençlik kolları olarak yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Cem hizmetleri için köylere ve farklı kentlere gidiyoruz. Bunun içinde bir araca ihtiyacımız var. Yine bölgede hakka yürüyen canlarımızın cenaze erkanı hizmetini veriyoruz. Mevcut cenaze aracımız eski olduğu için çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıların giderilmesi için Avrupa’da yaşayan canlarımızın desteğine ihyacımız var. Türkiye’ye geldiklerine derneğimize üye olsunlar ve katkı sunsunlar. Bizler yapacağımız çalışmalarla, derneğimize sunacağımız katkı ve destekler ile derneğimizi ayakta tutabiliriz.”

Mustafa YÜKSEL-MARAŞ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz