Tekirdağ Çerkezköy’de termik santraldan vazgeçildi

0
273

Tekirdağ Çerkezköy’de termik santraldan vazgeçildi
Tekirdağ Çerkezköy’de termik santraldan vazgeçildi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri arasında kurulması planlanan kömürlü termik santraldan ‘teknik nedenlerle’ vazgeçildi. Santrala karşı mücadele eden bölge halkı kararı sevinçle karşıladı. CHP’li Belediye Başkanı Akay ise projenin iptal edilip edilmediğini sordu.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri arasında kurulması planlanan kömürlü termik santralın yapımından vazgeçildi. Santralı yaşam alanlarında istemeyen ve uzun süredir buna karşı mücadele veren bölge halkı iptal kararıyla büyük sevinç yaşadı. Belediye Başkanı CHP’li Vahap Akay ise santralın ‘teknik nedenlerle’ iptal dilmesine değinerek “Bu teknik nedenlerin seçimlerden sonra iyileşme ihtimali var mıdır? ÇED raporları iptal edilmiş midir? Çerkezköy bu termik santral belasından tamamen kurtulmuş mudur?” diye sordu.

Pınarça mevkiine kömürlü termik santral kurulması için çalışmalar başlatılıp, bölgede kamulaştırılmalar yapıldı. Bölge halkı, kurulmasını istemediği termik santrala karşı çeşitli protestolarda bulunurken, çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısını da yaptırmamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz