Adalet Bakanı Éric Dupond-Moretti açıklama yaptı

0
101

Fransa Kürt toplumu temsilcileri ile bir araya gelen Fransa Adalet Bakanı Éric Dupond-Moretti görüşme sonrası açıklama yaptı. Bakan Dupond-Moretti; “Fransa yastadır. Soruşturma sürüyor. Anti terör savcılığı da dosyayı inceliyor” dedi. 

Fransa Adalet Bakanı bu gün saat 16:00’da Kürt toplum temsilcileri ile yaptığı toplantı ardından saat 17:15’de yaşanan sürece dair kamuoyuna kısa açıklama yaptı. Saldırı için “Fransa yastadır” diyen Bakan Éric Dupond-Moretti; “ Bu gün Kürt toplum temsilcilerini kabul ettim. Soruşturma devam ediyor o açıdan çok fazla bir şey söyleyemem kendimi de adaletin yerine koyamam. Dosya bir adli soruşturma gibi açılsa da siyasi bağlarını gözetiyoruz. Şu ana kadar her hangi bir örgüt bağlantısı görünmese de anti terör savcılığı da dosya ile ilgileniyor. Her halükarda verilecek cezalar aynıdır. Soruşturmanın ilerlemesini beklememiz gerekiyor” dedi. 

Kurdistanlılar açıklama öncesi silahlı saldırı sonrası şehadetlerin yaşandığı Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezin’de adalet nöbeti başlattı. PARİS