Maraş Demokratik Haber Gazetesi

-7.3 C
Kahramanmaraş
Perşembe, 20 Mart 2025

ABD, Kanada’ya gümrük vergisi uygulamasını askıya aldı

Trudeau pazartesi günü yaptığı açıklamada “Kanada yeni taahhütlerde bulunuyor. Fentanil sorunundan sorumlu bir Çar atayacağız, Meksika kartellerini terör örgütleri listesine ekleyeceğiz” dedi. 

Kanada Başbakanı, “Ve ABD ile birlikte organize suç, fentanil kaçakçılığı ve kara para aklama konularında ortak bir vurucu güç oluşturacağız” diye ekledi. 

Trudeau, bunun 200 milyon Kanada doları tutarında yeni bir yatırımı temsil ettiğini belirtti. 

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda Kanada’nın sınır için “yeni helikopterler, yeni teknolojiler ve daha fazla personel” konuşlandırılmasını içeren 1.3 milyar Kanada doları tutarında bir plan açıkladığı hatırlatıldı. 

Başbakan, toplamda “yaklaşık 10,000 memur sınırımızı korumak için sahada bulunuyor ve bulunacak” vurgusunda bulundu. 

ABD Başkanı Donald Trump kısa bir süre sonra Truth Social platformunda yaptığı açıklamada “Kanada güvenli bir kuzey sınırına sahip olmamızı garanti etmeyi ve nihayet ülkemize akan fentanil gibi ölümcül uyuşturucu belasına son vermeyi kabul etti” dedi. Trump,“çok memnun” olduğunu ifade etti. 

ABD sınır hizmetlerinin resmi rakamlarına göre, geçen yıl ABD’de ele geçirilen fentanilin %1’inden azı Kanada’dan geldi.

Kuzey sınırından ABD’ye giriş yapan göçmenlerin sayısı artmış olsa da 2023 yılında bu rakam toplamın sadece %6’sını oluşturuyordu. 

 

Kanada gümrük tarifelerinin Kuzey Amerika’nın rekabet gücüne zarar verme, tüm tüketiciler için fiyatları arttırma ve milyonlarca istihdamı tehdit etme riski taşıdığına inanıyor.

 

Son Eklenenler

Bu Hafta En Çok Okunanlar

spot_img

Son Eklenenler

Hartum yakınında hastaneye saldırı

AFP’nin haberine göre güvenlik nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen bir tıbbi kaynak, saldırının paramiliter Hızlı...

Santorini ve Amorgos sarsılmaya devam ediyor

Pazar gününden itibaren dört feribotla Santorini'den ayrılan kişi sayısı 4.640 olarak açıklandı. Yunan havayolu...

İsveç’te bir okula saldırı: 10 kişi yaşamını yitirdi

İsveç'in Örebro kentindeki bir eğitim kurumuna silahlı saldırı düzenlendi. İsveç polisi on kişinin yaşamını...

Trump Gazze’yi uzun vadeli kontrol etmek istiyor

Trump, “Gazze'nin uzun vadede ABD tarafından kontrol edileceğini görüyorum ve bu durumun Orta Doğu'ya...