Şehba’da kadına şiddete karşı yürüyüş

0
113

Efrîn Bölgesi Genç Kadınlar Birliği, yaklaşan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısıyla Şehba’nın Babinis beldesi ile Fafîn arasındaki yolda bir araya geldi.

Yürüyüşe Birlik üyelerinin yanı sıra onlarca kadın katıldı. Kadınlar, “Devlete ve erkeğe karşı Jin, Jiyan Azadî” , “Kadın katliamına hayır, kadın yaşamdır” yazılı pankartlarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

Babinis Stad’ında yürüyüş sonlandı, miting başlatıldı. Burada konuşan Efrîn Bölgesi Genç Kadınlar Birliği Üyesi Zeyneb Mamo, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’dür. Kadın toplumda öncüydü, sevgiyi ve bağlılığı tüm dünyada yaydı ancak bu gün televizyon kanallarından bir meta olarak sunuluyor” dedi.

Zeyneb şöyle devam etti: “Kadınlara yönelik komplonun amacı, kadını kendi doğasından uzaklaştırmak ve ataerkil zihniyete ile erkeğin isteklerinin kölesi etmektir. Ona karşı siyaseti se onun rolünün inkarıdır. Biz Genç Kadınlar Birliği üyeleri olarak, kadınların özgürlüğü için Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesine güveniyor ve bu fikri dünyadaki tüm toplumlarda yaymaya çalışıyoruz. Amacımız kadınların özgürlüklerine kavuşmasıdır.”

Ardından Genç Kadınlar Tiyatro Grubu, ataerkil zihniyetin kadının rolünü zayıflatmasını konu alan bir oyun sergiledi.

Gösteri, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla sona erdi.