Efrîn’de onlarca kişi kaçırıldı yüzlerce zeytin ağacı kesildi

0
283

Efrin’de 16 Kürt Türkiye destekli militanlar tarafından alıkonuldu, 400 zeytin ağacı da bu gruplar tarafından kesildi. Mabata ilçesinde de 2, Şêrawa’ya bağlı Fefertîn köyünde ise bir sivilin kaçırıldığı belirtildi
 

Efrîn Kantonu’ndaki kaynakların aktardıklarına göre, Türkiye’ye bağlı Feyleq El-Şam örgütü üyeleri Fefertînê köyünde Beşar Xelîl Cûtî isimli bir sivili kaçırdı.

Aynı kaynaklar Muhamed El-Fatih adlı örgütün Mabata’nın Mist Eşûra köyünde de Cafer Hemîd Etane ve Îbrahîm Hisên adlı 2 sivili kaçırdığını ve bilinmeyen bir yere götürdüğünü kaydetti.

16 kürt militanlarca kaçırıldı veya alıkonuldu

Rudaw’ın Efrin İnsan Hakları Örgütü’ne dayandırdığı habere göre ise, 18 Kasım’da Mamila köyünde 6 kişi tutukladı. Aynı gün Semerkant grubu militanları Kefersefre köyünde de 3 sivili tutukladı.

Aynı kaynağa göre, Efrin’in farklı bölgelerinden ise 7 Kürt yurttaş silahlı gruplar tarafından kaçırıldı

Yurttaşlara ait zeytinlik ve mallarda yağma devam ediyor

Serawa ilçesine bağlı Kefernebo köyünde de Feylak El Şam savaşçıları, İbrahim Zelûhe, Xêro Zelûhe ve Mahmut Zelûhe’ye ait 400 zeytin ağacını kesti.

Ayrıca Marat köyünde de Hamza Tugayı militanları köylülerin battaniye, çadır, tencere ve otomobil aküsü gibi eşyalarını çaldı.

Evlerine el konulan 2 kadın bebekleriyle birlikte evsiz kaldı

Şam Cephesi elemanları Efrin’de aralarında 3 kadın ile 2 bebeğin de olduğu 9 kişilik bir aileyi tutuklamış bunlardan iki kadını daha sonra serbest bırakmışlardı.

60 ve 30 yaşlarındaki bu kadınlar hala evlerine dönemedi. Söz konusu ailenin konutuna el konulmuş durumda.

Rûdaw’ın verdiği bilgiye göre Zeliha Ömer halen Çeqelê Ortê köyünde bir ailenin yanında, Zeynep Ebdo da Gazze köyünde yakınlarının yanında kalıyor.

Efrin İnsan Hakları Örgütü çalışanlarından Leyla Mahmud’un verdiği bilgiye göre her 2 kadının da cezaevinde gördükleri işkenceden dolayı ruh sağlıkları bozulmuş halde.

HABER MERKEZİ

Etiketler : Efrin’de insan kaçırma, Efrin, Efrin zeytinleri,

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz