Mersin Kadın Platformu’ndan Alime Toprak için açıklama: Özsavunma haktır

0
285

Sürekli şiddet gördüğü Ali Toprak’ı öldürülmemek için öldürdüğünü söyleyen Alime Toprak’a, kadın örgütlerinden destek geldi. Mersin Kadın Platformu, “Özsavunma haktır. Görevliler görevini yapmıyor, kadınlar buna mecbur kalıyor” dedi.

Mersin Anamur’da Alime Toprak, kendisine ve çocuklarına işkence eden evli olduğu Ali Toprak’a karşı özsavunma hakkını kullandığını Müge Anlı’nın programında açıkladı.

Mersin Haberci gazetesinden Ayşenur Önal’ın haberine göre, 31 Ağustos 2020 tarihinde serada çalışan Ali Toprak, ölü bulunmuştu. Cinayet günü birlikte çalıştıkları muz serasına gittiklerini anlatan Alime Toprak; “Ben çalıştığımız diğer seraya su almaya gitmiştim. Geldiğimde öldürülmüştü” demişti. Ancak canlı yayında konuşan Toprak, “Kocamı ben öldürdüm. O gün serada beni çok dövdü. Çocuklarıma da zarar vermek istiyordu. Onları korumak için Ali’yi öldürdüm” dedi.

“FATURA YİNE KADINA KESİLİYOR”

Yaşanılan olayla ilgili açıklama yapan Mersin Kadın Platformu’ndan Zeynep Kaya, “Özsavunma haktır. Görevliler görevini yapmıyor, kadınlar buna mecbur kalıyor” dedi.

Nimet Akgün ve Melek İpek’in de özsavunmaya mecbur kaldığına dikkat çeken Kaya, “Kadınlar ölmemek için özsavunmaya kalkışıyor. Bunların örneklerini hep görüyoruz, kadın şikayet ediyor ama şikayeti kolluk kuvvetleri tarafından ciddiye alınmıyor ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılıyor. Bu yaşanılan olayları adli makamların dikkate alması lazım, kadın öldürmese öldürülecekti. Her olayda görüyoruz kadın muhakkak şikayette bulunmuş oluyor. Görevliler görevini yapmadığı için sonuç buraya geliyor ve fatura yine kadına kesiliyor” sözlerine yer verdi.

“NİMET AKGÜN VE MELEK İPEK’TE DE BUNU YAŞADIK”

Adli makamların tarafsız olması gerektiğinin altını çizen Zeynep Kaya, “Kadınlar şikayette bulunduğu halde kolluk kuvvetleri bununla ilgili gereken tedbiri almıyor ve sonuç buraya geliyor. Nimet Akgün ve Melek İpek’te de bunu yaşadık. Fatura hep kadına kesiliyor. İstanbul Sözleşmesi’ni bu yüzden savunuyoruz. Yargı bir zincirdir ve zincirin bir halkasının dahi eksik olmasıyla sonuç hep buraya geliyor. Kadınlar kendi adaletlerini sağlamak zorunda bırakılıyor. Biz kadın örgütlerinin bu olaylara bakışı ortada. Olayların takipçisi olacağız, haklarımız için sokaklarda, meydanlarda mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz