Britanya’da aşırı yoksulluk ikiye katlanacak

0
256

Trussel Trust adlı sivil toplum kuruluşu için Heriot Watt Üniversitesi tarafından yapılan çalışmaya göre, son yıllarda zaten artan yoksulluk Covid-19 salgını nedeniyle daha da artacak.

Daha önce Rowntree Foundation tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 65 milyon nüfuslu Büyük Britanya genelinde 2019 yılı itibariyle yarım milyondan fazlası çocuklardan oluşmak üzere en az 2,4 milyon kişi yoksulluk içinde yaşıyordu. Bu sayı 2017 yılına göre zaten yüzde 54 oranında artmıştı.

Heriot Watt Üniversitesi araştırmasına göre ise, Covid-19 nedeniyle yoksulluk iki katına çıkabilir. Buna göre, salgının neden olduğu ekonomik kriz nedeniyle 1 milyonu çocuk olmak üzere 2 milyon kişi daha aşırı yoksulluk içinde yaşamaya mahkum olacak.

Ülkedeki aşırı yoksulluk içinde yaşayan bireylerin bir kısmının evsizler veya uyuşturucu bağımlıları olduğu belirtilirken, aşırı yoksulların yüzde 14’ünün çalışan bireylerden oluştuğuna dikkat çekiliyor. Ayrıca aşırı yoksulların sadece 19’u evsiz veya bağımlı bireylerden oluşuyor.

Yalnız başına çocuk büyüten bireylerin yoksulluktan çok daha ağır bir biçimde etkilendiğine yer verilen araştırmaya göre, kronik hastalığı olanlar veya engelli bireylerin de aşırı yoksulluk girdabında olduğu belirlendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz