Maraş Demokratik Haber Gazetesi

16.4 C
Kahramanmaraş
Çarşamba, 9 Temmuz 2025

Aile ve toplumsal baskı genç öğretmeni ölüme sürükledi

Van Başkale’de öğretmenlik yapan Fatma Kabukçu, ailesinin Kürt-Alevi olan erkek arkadaşı ile evlenmek istemesine karşı çıkması üzerine yaşamına son verdi. Arkadaşları, genç öğretmenin intihara sürüklendiği görüşünde.

Van’ın Başkale ilçesinde bulunan Güleçler İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Fatma Kabukçu, ailesinin yaşadığı Nevsehir’in Kozaklı ilçesinde dün aksam yaşamına son verdi.

Kabukçu’nun, ailesinin 2 yıla yakın bir süredir beraber olduğu Kürt-Alevi bir meslektaşı ile evlenmek istemesine karşı çıkması üzerine intihar ettiği öğrenildi.

Yaşamına son vermesinin ardından bugün toprağa verildiği belirtilen Kabukçu’nun arkadaşları, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda arkadaşlarını ölüme sürükleyen aile ve toplumsal baskıya dikkat çekti.

Kabukçu’nun Kürt ve Alevi bir meslektaşı ile beraberliği olduğunu öğrenen aile üyelerinin baskısına karşı mücadele ettiğini belirten arkadaşları, paylaşımlarında “Kabukçu’nun asıl katilinin toplumsal sorunlar olduğunun” altını çizdi.

Yine olayın ‘aşk intiharına’ indirgenmeyeceğini söyleyen arkadaşları, toplumsal ayrımcılığa dikkat çekerek, Kabukçu’nun ölümü için “İntihar değil, cinayet” dedi.

Son Eklenenler

Bu Hafta En Çok Okunanlar

spot_img

Son Eklenenler

Özel: Hukuk devleti içinde hesap sorulacak

div class="cc0m0op s1ebneao rich-text t1it8i9i r1wgtjne wgx1hx2 b1ho1h07"> (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Devleti...

Yeni Suriye yönetimi Captagon ticaretini neden önleyemiyor?

div class="cc0m0op s1ebneao rich-text t1it8i9i r1wgtjne wgx1hx2 b1ho1h07">Irak güvenlik güçleri, geçen hafta yasadışı uyuşturucu...

Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cemevi Derneği’nde Sultan Newroz Cemi yürütüldü-VİDEO

Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cemevi Derneği’nde Sultan Newroz Cemi yürütüldü. Newroz’u her toplumun kendine...

Bahçeli’den yeni süreç açıklaması: Siyasi aktörlerin kapsayıcı dil kullanmasına ihtiyaç var!

– MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürt sorununun çözümü konusunda başlatılan sürece dair...