Hüseyin Mat: Ne imam hatip ne de dede hatip okulu istiyoruz

0
340

Kamuoyunda Alevi İmam Hatip Lisesi olarak da bilinen ve Alevi toplumunun tepkisini çeken “Özel Statülü Hacı Bektaş Veli Anadolu Proje Lisesi”ne bir tepki de Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Başkanı Hüseyin Mat’tan geldi. Mat, “AKP’nin özellikle kendisine yakın duran Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı gibi bir kurum ile bu liseyi açması bilinçli bir stratejinin parçasıdır” dedi.

Mevcut iktidar eli ile gericileşen eğitime, artan imam hatip okullarına, FETÖ gibi cemaatlerin okullarda taht kurmasına, zorunlu din derslerine ve kamuoyunda Alevi imam hatip lisesi olarak da bilinen Özel Statülü Hacı Bektaş Veli Anadolu Proje Lisesi’ne Türkiye ve Dünya’nın birçok yerinde Alevi kurumlarından ve başkanlarından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Süzer Holding’in sahibi Mustafa Süzer ve Sakine Tükek’in finansörlüğünü yaptığı Dosteli Yardım Eğitim Kültür Vakfı ile AKP hükümeti yöneticilerinin birlikte temelini attıkları Alevi İmam Hatip Lisesi olarak da adlandırılan Özel Statülü Hacı Bektaş Veli Anadolu Proje Lisesi İstanbul Halkalı’da bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz