Ilısu Barajı’nda kapakların kapatılması ertelendi

0
329

Ilısu Barajı’nda kapakların kapatılması ertelendi
Ilısu Barajı’nda kapakların kapatılması ertelendi

Hasankeyf ilçesini su altında bırakacak Ilısu Barajı’nın 10 Haziran’da kapatılması düşünülen kapakları, “test aşaması” ve “Irak Hükümeti’ne suyun bir süre daha kesilmeyeceğine dair güvence verildiği” için kapatılmadı.  

Yapımı devam eden Ilısu Barajı nedeniyle 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf su altında bırakılacak. Barajda su tutulması halinde Hasankeyf’in yanı sıra Dicle Nehri boyunca 199 yerleşim yeri de su altında kalacak. Hasankeyf sakinleri için Raman Dağı eteklerinde yeni bir yerleşim alanı inşa edildi. Daha önce ilçede yapılan koordinasyon toplantısı ile yerleşim yerini boşaltma işlemlerinin 15 Mayıs ile 15 Haziran tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Ancak yeni yerleşim yerinin alt yapısı bitmediği için Hasankeyf’te ev boşaltma işlemleri yapılamadı.

KAPAKLAR KAPATILMADI

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesinde yaptığı konuşmada, Ilısu Barajı’nın yüzde 98’nin tamamlandığı ve 10 Haziran’da su tutulacağını açıklamıştı. Dün su tutulması beklenilen Ilısu’da ise baraj kapakları kapatılmadığı ve uzun bir süre daha kapakların kapatılmayacağı kaydedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz