HDP’li vekiller Meclis kürsüsünde eylem yaptı

0
311

HDP milletvekilleri, TBMM’de açlık grevleri ve ölüm orucu eylemleriyle ilgili önergenin reddedilmesi üzerine meclis kürsüsüne çıkarak eylem yaptı.

HDP’nin cezaevindeki açlık grevleriyle ilgili grup önerisi Meclis Genel Kurulu’nda reddedilince HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ile Dilan Dirayet Taşdemir, Meclis kürsüsüne çıkarak eylem yaptı.

Tecrit konusunda araştırma önergesi hakkında konuşan Başaran, “Meclis aylardır kendi üyesi dahil binlerce insan açlık grevindeyken üç maymunu oynuyor. 21 Anne HDP grubunda oturuyor. 21 anne halkın parçası değil mi? Bu halkın sorunları sizin sorununuz değil mi? 188 gündür bir milletvekili aç. O milletvekilinin yaşamından da bütün bu sıralarda oturanlar sorumlu. Onu yaşatma görevi ve sorumluğuna tüm Meclisi davet ediyorum” dedi.

HDP’li kadın milletvekilleri, görüşmelerin ardından önerge reddedilince kürsüye yöneldi. İki milletvekili, cezaevinde devam eden açlık grevlerine dair konuşmalarına kürsüden devam etti. 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen vekiller, meclis üyelerinin duyarlı olup, çözüm üretmesi konusunda biran önce harekete geçilmesini ifade etti.

Konuşmalar ardından milletvekilleri kürsüde beklemeyi sürdürünce Meclis Başkanvekili Levent Gök oturuma ara verdi.

HDP yöneticilerinin görüşmesi üzerine Başaran ile Taşdemir kürsü işgali eylemine son verdi.

PİRHA / ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz