Kahramanmaraş 8. Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması

0
341

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Teknokent Yönetici AŞ iş birliğinde TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen 8. Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, KMTSO’da düzenlenen yarışmada, Türkiye’nin rekabet gücünün artması için bu tür yarışmaların önemli olduğuna dikkat çekti.

Öğrencilerin hazırladığı projelerle dünya bilim havuzuna katkı sağlamış olduğunu dile getiren Özkan, şöyle devam etti:

“Rekabet gücümüzün artırılması gereken küresel düzeyde sadece güçlü ordular ve güçlü devletler değil bazen ürettiğimiz tek bir değer, o değerin ekonomik anlamda iyi ifade edilmesi, gücümüzü ve kuvvetimizi artırabilmektedir. Bu yönüyle bu tür çalışmaları önemsemek gerekiyor. Üniversitelerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin dışında da küresel düzeyde katma değer yaratacak, dünya bilim havuzuna bir katma değer katacak faaliyetlerin çok öncelikli ve önemli olduğunu belirtmek istiyorum.”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise üniversitelerin eğitim, öğretim, araştırma, bilim üretme yerleri olduğunu belirterek, “Aynı zamanda bizler bunları yaparken bir sistem bütünlüğü içinde olaylara yaklaşıyoruz. Üniversitemiz de Kahramanmaraş’ta ve bölgedeki kurum ve kuruluşlarla iş birliğini dikkate alıyoruz.” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkan Serdar Zabun da nitelikli üretim ve ihracat yapısının oluşturulmasının ancak ve ancak bilgi ekonomisine, inovasyon ve teknolojik ürün yeteneğinin güçlendirilmesine bağlı olduğunu vurguladı.

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal da etkinliğe 69 proje başvurusunun bulunduğunu, bunlardan da 47 projenin sergilenmeye hak kazandığını belirtti.

Konuşmaların ardından, “Tarımsal mekanizasyonda verimliliği artıran robot” projesiyle birinci olan Fatih Doğan ve Azat Ardın’a, “Arttırılmış gerçekli ve destekli eğitim arayüzü” projesiyle ikinci olan Ali Günel, Furkan Kuzucuoğlu ve Taha Öztürk’e, “Fedai-B” projeleriyle üçüncü olan Eray Sakarya, Akif Kavan ve Enes Taraçı’ya ödülleri verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz