Ana Sayfa MARAŞ Göksun Göksun’un sonbaharı büyüledi

Göksun’un sonbaharı büyüledi

0
Göksun’un sonbaharı büyüledi

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesine 37 kilometre mesafede bulunan Cödden Vadisi, doğal güzelliği ve egzotik yapısı ile büyülüyor.

“Kahramanmaraş’ın her köşesi, her mevsimde bir başka güzel” değerlendirmesinde bulunan doğaseverler, Göksun’a 37 kilometre mesafede bulunan Cödden Vadisi doğal güzelliği ve egzotik yapısı ile büyülediğini belirtiyor.

Sonbahar mevsiminin en güzel renklerini gördüğümüz şu günlerde, fotoğraf ve doğa sevdalılarının uğrak yeri olmaya aday olan güzel yerlerden biri olan vadiyi, Göksun’un eğitimci araştırmacı yazarı, aynı zamanda dağcılık ve doğa rehberi Halil İbrahim Algan anlatıyor:

“Göksun tarihi ve doğal güzelliklerin barındıran ender yerleşim birimlerimizden Cödden Vadisi, doğası ve tarihiyle muhteşem bir yer. İlçeye uzaklığı 37 kilometredir. Hacıkodal, Küçükçamurlu ve Meyremçil rotalarından gelinebilinir.

Yakın çevresinde Meyremçil Kalesi, Hamamagözü, Kutukaya Mezarları ve endemik bitki bakımından da Kahramanmaraş’ ta bitki floryasında önemli bir yere sahip olan Gayranlı Dağları bu bölgededir. Bölgenin meşe, çam, köknar ve sedir türü ile kaplı olması doğaya ayrı bir güzellik katmaktadır. Sonbahar mevsimin iyice hissedildiği şu günlerde renk cümbüşü halini alan ağaçlar insanı derinden etkiliyor.

Ülkemizin önemli ırmaklarından biri olan Seyhan Irmağı’nın kolu bu bölgeden doğmaktadır. Yaşlı çınarların dökülen yaprakların, dere kenarlarınca bırakmış olduğu güzellik bölgeye ayrı bir renk katmaktadır. Toros Dağları’nın içerisinde bulunan bölge, özellikle yöre insanın el sanatları, doğal yaşam şartları, yaşam hikâyeleri ve geçmişin eserlerini burada görmek mümkündür.

Yabani yaşamın olduğu Hapis ve Hançer kanyonu yine bu bölgededir. Koca bor şelalesinde tarihe tanıklık etmenin yanı sıra sıcak çaylarınızı da Sırmalı-Yoğunoluk ormanlarında yudumlayabilirsiniz. Bu bölgeyi gelmek isteyen tüm doğasever dostlarımızı burada rehberlik etmekten ve onları buralarda ağırlamaktan onur duyarız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz