Pazarcık çevre yolu ihalesi yapıldı!

0
456

Pazarcık ilçesinin yıllardır temel sorunları arasında bulunan ve trafik sorununu çözmek amacıyla yapılması planlanan çevre yolu ihalesi yapıldı.

İlçede en büyük sorunlarından biri olan; Çevre yolu projesini gündeme getirerek Pazarcık ilçesinde Çevre yolu olmasının şart olduğunu belirten Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç’in girişimler neticesinde ilçeye çevre yolu projesini kazandırdı. Geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkarak ihaleci firmayla protokol imzalanan Çevre Yolu Projesi, 15 gün içerinde yer teslimi yapılıp en kısa zamanda da yapımına başlanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, “Uzun süredir gündemimizde olan çevre yolu projesinin ihalesi 23 Ağustos 2017 Çarşamba günü yapıldı.

Projede belirtildiği gibi çevreyolu Ulubahçe mevkiinden başlayıp Narlıya kadar uzanacak. Çevreyolu toplamda 10 kilometre uzunluğunda olacak ve 15 gün içerisinde yer teslimi yapılacak olup proje 900 (dokuz yüz) iş takvim gününde tamamlanacak. İnşallah çevreyolunun tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde uzun yıllardır her geçen gün büyük bir sorun haline gelen trafik sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturulmuş olacak. Yine bu sayede çevreyolu eksikliği nedeniyle ilçe merkezinden geçen yolu kullanmak zorunda kalan ve trafiğin tıkanmasına neden olan ağır vasıtalarında ilçeye girişi yasaklanarak çevreyolunu kullanmaları ve bu sayede trafiğin rahatlatılması sağlanmış olacaktır.

Şunu da belirtmek isterim Çevre yolu projesini Başbakanımız Sayın Binalı Yıldırım’ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde 2015 yılında düzenlenen Ulaştırma çalıştay’ın da sözünü almıştım çok şükür ki şuan çevre yolumuz ihaleye çıktı ben emeği geçen İçişleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç olmak üzere emeği geçen bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz