Bir canı kurtarabilirsiniz

0
278

18 yaşında Lösemi hastası Yusuf Gördük için uygun ilik aranıyor.  Maraşlılar tarafından Gördük için bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın ilk ayağı İsviçre… 22 Ekim’de İsviçre’de Gördük için ilik testi kampanyası başlatılacak.

Maraş Pazarcıklı Yusuf Gördük kanseri teşhisiyle tedavi altına alındı. 19 yaşındaki genç için uygun ilik bulunmazsa yaşamından bir gün daha gidecek.

Türkiye ve Avrupa’ya çağrıda bulunan Maraşlılar gencin hayata tutunması için çağrı yaptı. Çağrıda 22 Ekimde isviçre’de toplu olarak ilik testi yapaılacağını duyururken açıklamaya şöyle devam edildi;

“Yusuf Gördük, 18 yaşanda. Yusuf’a kan kanseri (Lösemi) teşhisi konuldu ve uygun ilik bulunamazsa hayatta kalma şansı kalmıyor. Bir an için bu gencin uygun ilik değerlerinin sizde bulunduğunu düşünün ve sadece 5 dakikanızı alabilecek bir test ve kayıt işlemine katılmadığınızdan dolayı hayatını kaybettiği empatisini kurun. Bu vebalin altında kalmamak için İsviçre‘de toplu olarak ilik değerlerimizi test edebileceğimiz bir organizeyi yapmaya karar verdik. …
İsviçre‘de yaşayan herkesi 22.10.2017 yapılacak toplu test işlemine davet ediyoruz.
Özellikle Pazarcık, Elbistan ve bölge derneklerini, Vakıfları ve köy oluşumlarını bu kunda duyarlılığa davet ediyor ve katılımı desteklemelerini öneriyoruz.
Bugün yusuf için gerekli olan ilik değerlerimizin testi, yarın sizin için de gerekli olabilir! Sessiz kalmayalım.

Maksutuşağı Sosyal Dayanışma Vakfı

Adres:

Oristal Düğün Salonu

Oristalstr. 87

4410 Listal

Share
Yusuf’a acilen ilik nakli gerekiyor
Yusuf Gördük, 18 yaşanda, Mehmet Gördük’ün (Mamkî Kokê) oğlu, Almanya’da dünyaya geldi ve hâlâ Fulda’da yaşıyor.
Hayatının baharında olan Yusuf’a kan kanseri (Lösemi) teşhisi konuldu. Yusuf’un
iyileşmesi, eski yaşamına devam edebilmesi için yardımıza ihtiyacı var.

Kan Kanseri (Lösemi) hastalığının tedavisi için uygun ilik naklinin yapılması gerekiyor. Uygun ilik vericisi olduğunuzu tespit edebilmek için birçok ülkede faaliyet gösteren kurumlara başvuruda bulunup doku örneklerinizi araştırmaya izin vermeniz gerekmektedir.

Genel olarak aynı prosedürler uygulansa da bazı ülkelerde farklılıklar gösterebilir.

KODU VERMEYI UNUTMAYIN

Yusuf için verilecek doku örnekleri kaydında lütfen “TRP 180″ kodunun verilmesi gerekmektedir. Sözkonusu kod altında vereceğiniz doku örnekleri, Yusuf’a uygun dörecesi kısa süre içinde tespit edilebilecektir.

ALMANYA

Almanya’da Lösemi konusuda faaliyet gösteren ve bu konuda doku örneklerini toplayan DKMS, ülkede yaşayan insanlara bir iki gün içinde ulaşabilecek bir sisteme sahip. ” https://www.dkms.de/de/spender-werden ” adresinde tıklayarak, bu konuda gerekli olan dökümanlar istenebilir.

„Deutsche Knochenmarkspenderdatei“ ismiyle de anılan DKMS, yapacağınız başvuruyla postanıza ağızdan salyanızı kaydedebileceğiniz bir çubuk ve bir form gönderecektir. İletişim ve kimlik bilgilerinizi doldurup, ağzınızdan yeteri kadar ıslatacağınız çubuğu, birlikte gönderilen zarfa yerleştirip tekrardan DKMS’e geri göndermeniz gerekmektedir. Burada yapılacak araştırmalar sonrasında sizin uygun verici olup olmayacağınız tespit edilecektir. DKMS sadece Almanya’da değil, başta AMERIKA, INGILTERE, İSPANYA ve POLONYA’da faaliyet göstermektedir. Bu ülkelerde yaşayanlar aynı kurumun bu ülkelerdeki temsilciliklerinden yada internet siteleri üzerinden gerekli dökümanları istetebilirler.

İSVİÇRE

İsviçre Lösemi konusunda yapılacak bağış ve doku örnekliri testini “Blutspende SRK Schweiz” kurumu ilgileniyor. Gelişmiş bir sisteme sahip olan kurum, Almanya’da olduğu gibi posta ile yada yapılacak bir aksiyonla doku örneklerinin testi yaptıralabilir. Burada vereceğiniz örneklerinizi yine “TRP 180″ koduyla kayda geçirmeniz durumunda Yusuf için uygunluk derecesi test edilebilir. Ülkeler arasındaki kayıtların transferi kurumlar arasında yapılacağı gibi, merkesi Hollanda’da bulunan Ilik Bankasına da transferi yapılmaktadır.

TÜRKİYE

Türkiye’de maalesef yukarıda sıraladığımız ülkelere benzer bir sistem mevcut olmamasına rağmen, doku örneklerinin kaydını yapmak mümkün. Bu konuda değişik kurumlar sözkonusu olsa da, Türk Kızılay’ına yapılacak herhangi bir başvuruda detaylı bilgi alınabilir.

Yusuf için yapılan başvurularda Kızılay kan testi ile doku örneklerini alıp kayda geçirebilmektedir. Bu konuda Kızılay’ın bölgesel temsilciliklerinden detaylı bilgi alınabilir.

Ayrıca Lösemili çocuklar konusunda aktif çalışmalar sürdüren LÖSEV vakfından da bilgi almak mümkün. Bu konuda başarılı birçok çalışmaya imzasını atmış vakfın konuya hakim olduğunu düşünüyoruz.

Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Neue Ebene…”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz