Hükümetin caydırıcı cezaları uygulamaması, kadın düşmanı politikaları kadınlara şiddet ve ölüm olarak dönmeye devam ediyor. Erkekler 2024 yılında 375’ten fazla kadını katletti.
Türkiye’de kadınların mücadele ettiği alanların başında gelen erkek şiddeti ve kadın cinayetleri bu yıl daha da artış gösterdi. Geçen sene 321 kadın erkekler tarafından katledilmiş, 208 kadının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçmişti. Bu sene ise medyaya yansıyan haberlere göre 2024 yılında 375 (aralık ayı hariç) kadın erkekler tarafından öldürüldü, 233 kadının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçti.
Özellikle İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Semih Çelik tarafından katledilmesi ülkede infial yarattı. Narin Güran cinayeti de ‘kutsal aile’ söylemleriyle bezenen aile yapısının çocuklar ve kadınlar için ne denli güvensiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Son olarak Van’da önce kaybolan ve ardından cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş’in ölümü henüz aydınlatılmadı. Tüm bu cinayetlere karşı ise kadınlar her zaman olduğu gibi bulundukları alanlardan isyan ederek, gerçek adalet taleplerini haykırdılar.
(HABER MERKEZİ)