Cesaretimizi kaybetmeyeceğiz

0
60

33 yıldır şarkılarını sahnelerde seslendiren Akkaya, konser yasaklarının insan hayatına müdahale olduğunu belirterek, “Bu yasakların temelinde insanların bir araya gelmesini engellemek var” dedi.

Türkiye’de konser, festival ve tiyatro gibi sanat faaliyetlerine dönük yasaklara her gün yenisi ekleniyor. Kimi sanatçıların konserleri ve festivaller valiliklerin “Uygun görülmediği” kararları ile yasaklanırken, AKP belediyeleri ise, konser ve festivaller düzenliyor. Konserleri valilikler tarafından yasaklanan sanatçılardan biri de İlkay Akkaya. Akkaya’nın, Adana, Mardin ve Urfa’da vereceği konserlerin valilikler tarafından yasaklandı. 1990’lı yıllarda 10 yıl boyuna konser vermesi yasak olan Akkaya’nın, son 10 yıldır AKP’li belediye ve kültür merkezlerinde konser vermesi engelleniyor.

Gerçek algısı değişmiş bir toplum var

Mezopotamya Ajansı’ndan Emrullah Acar’ın haberine göre yasaklara rağmen 33 yıldır şarkılarını sahnelerde seslendiren Akkaya, konser yasaklarının insan hayatına müdahale olduğunu belirterek, “Bu yasakların temelinde insanların bir araya gelmesini engellemek var” dedi. Konserlerinin 1990’lı yıllarda 10 yıl boyunca yasak olduğunu hatırlatan Akkaya, “Şu an ve 1990’lı yıllar arasında bir değişiklik göremiyorum. Fakat bunun acıklı tarafı toplumun büyük bir kesiminin bu yaşananlardan haberi yok. Gerçek bir habercilik olmadığı için toplumu manipüle edecek bilgiler servis ediliyor. Bu yüzden gerçek algısı değişmiş bir toplumdan olumlu tepkiler beklemek gerçekçi olmaz. Bununla da mücadele etmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

Mücadele eden insanlarız

Toplumun farklı kesimlerine “tecrit” uygulandığını vurgulayan Akkaya, “Sadece konser yasaklama değil her alanda kendini ifade etmek isteyene kesimlere dönük bir saldırı var. Bir toplum mühendisliği yürütülüyor. Sert bir dönemece girdik. Seçim atmosferine doğru giderken yapmamız gereken en temel şey temel insan haklarına saygı duyan herkesin biran önce yan yana gelmesi gerekir. Ben her zaman şuna inanıyorum. Bir şarkımda şunu söylemiştim; yitirme sakın cesaretini, güneşin olsun gönlünde, her şey iyi olacak. İyi olmasa bile iyi olması için mücadele eden insanlarız bizler. Cesaretimizi kaybetmeyeceğiz. Birlikte mücadele eder ve yan yana gelirsek mutlaka biz olmasak bile çocuklarımıza devredeceğimiz bir gelenek ile güzel bir dünya kuracağız.” 

URFA