Kadınlardan, ABF kongresine eşit temsiliyet eleştirisi: Bu bizi yok saymaktır!-VİDEO

0
81

Bugün gerçekleşen ABF genel kurulunda 21 kişilik asil yönetime 2 kadının seçilmesi ve eşit temsiliyetin uygulanmamasını eleştiren kadınlar, “Yolun kadın olduğundan bahsederiz. Kadınların eşit temsiliyet hakkı yok. Dolgu malzemesi olarak yedek listelerde yer almamız biz kadınları yok saymaktır, incitmektir” dediler.

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun (ABF) 10. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda 21 kişilik asil yönetime 2 kadının seçilmesini eleştiren Alevi kadınlar, bunun bir demokrasi sorunu olduğunu kaydetti.

Ayrıca, bazı kadınlar durumu protesto ederek oy kullanmadı.

ABF delegesi kadınların eleştirileri şöyle:

“KADINLARI İNCİTMEKTİR; YOK SAYILAMAYIZ”

Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği yöneticisi Zehra Demir: 21 adayın içerisinde 2 kadın adayın olmasını protesto ettik ve oy kullanmaktan vazgeçtik. Umarız bundan sonra derneklerimiz kendilerine gelir ve kadın adayları gösterir.

Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Gülçin Akça: Ana listede 2 kadın var. Koca Alevi örgütleri 2 kadın aday mı çıkarabildi? Bu Alevi örgütlülüğünün en büyük yaralarından birisi. Örgütlerimizde erkek pirlerin resmi var ama ana-bacılarımızın resmi yok. Bu örgütler tamamen erkek örgütleri haline geldi. Eşit başkanlık için bir önerge verdik. Bu kabul edilmez ise her toplantıda tekrar divana önerge verip onları rahatsız edeceğiz. Alevi örgütlüğündeki bu sistemin düzelmesi gerekiyor.

PSAKD Malatya Şube Başkanı ve Genel Merkez Yöneticisi Latife Ulutaş: Bu sorun sadece ABF’nin değil genel Alevi örgütlerinin sorunudur. Yolun kadın olduğundan bahsederiz. Kadınların eşit temsiliyet hakkı yok. Dolgu malzemesi olarak yedek listelerde yer almamız biz kadınları yok saymaktır, incitmektir. Bugün ülkede ciddi bir kadın sorunu, kadın katliamı var. Bu çok büyük bir demokrasi sorunudur. Bu sorun bugün listeye yansıdı. Alevi kurumları kadınları yok sayan bir yerden bakamaz.

ANKARA