İsviçre’de bir ailenin toplu intiharı

0
39

Olay 24 Mart’ta gerçekleşti. Sadece 15 yaşındaki ailenin çocuğu hayatta kaldı ve hastanede tedavi altına alındı. Yedi kat yüksekten ailesiyle birlikte atlayan çocuğun vücudunda çok dayıda kırık bulunuyor.

Batıdaki Vaud kantonu polisi yaptığı yazılı açıklamada çocuğun dram gününe ilişkin hiçbir şey hatırlamadığını belirtti.

İki çocuk da dahil olmak üzere Fransız ailenin beş üyesi, küçük bir merdiven kullanarak dairelerinin balkonundan yukarı çıktıktan sonra birer birer boşluğa koşmuştu.

Montreux’deki bu olayın ardından yürütülen soruşturmada, intihar ihtimalinin öne çıktığı, herhangi bir dış müdahale tespit edilmediği ifade edildi.

Telefon aramaları, internet kayıtları gibi teknik araştırmanın da tamamlandığı ve böyle bir eylemin erken uyarı işaretlerine rastlanmadığı kaydedildi. Hayati tehlikeyi atlatan çocuğun da bunu doğruladığı belirtildi.

Adli Tıp da herhangi bir şiddet izine rastlanmadı. Aynı şekilde DNA analizi de intihar tezini zan altına almıyor.

Leman gölü boylarındaki bu kentte yaşanan olayda 40 yaşındaki baba, 41 yaşındaki eşi, iki kız kardeşi ve 8 yaşındaki kız çocukları öldü.

Polise göre aile “aile kendi kendine yeterli bir şekilde yaşadı, toplumdan çekildi ve sadece annenin ikiz kız kardeşi ev dışında çalıştı”. Ne anne ne de küçük kız çocuğu yetkili kurumlara kayıtlı değildi ve kız çocuğu okula gitmiyordu.

Erkek kardeşin evde eğitim görmesi gerekiyordu. İki polisin de prosedür gereği eğitim durumunu doğrulamak eve ulaşmak üzereyken, trajedinin yaşandığı bilgisi verildi. Polislerin eve doğru gitmesinin, bu olayı tetiklediği sanılıyor.

Soruşturma, “pandeminin başlangıcından beri ailenin komplo ve hayatta kalma tezleriyle çok ilgilendiğini” ve “şaşırtıcı miktarda her türden bir yiyecek stoku oluşturduğunu” ortaya çıkardı.

Polise göre, “bütün bu unsurlar, bu ailenin üyeleri arasında, otoritenin hayatlarına müdahale etme korkusunun olduğunu akla getiriyor”.