Tecavüz davasında faillere beraat

0
138

Bodrum’daki aile içi tecavüz davasının karar duruşmasında mahkeme heyeti ATK raporlarına rağmen mağdurun değil failin beyanlarını esas alarak, beraatine karar verdi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 yaşından bu yana babası ve ağabeyinin sistematik cinsel istismarına maruz kalan kadının şikayeti üzerine A.P. ve oğlu F.P. hakkında “çocuğa cinsel istismar”dan açılan davanın karar duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Muğla Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan A.P. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan ağabey F.P. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulunurken, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKDD) aktivistleri de dışarıdan takip etti.

Çocuğuna tecavüzden tutuklanan baba A.P., suçlamaları reddederken, avukatı ise mağdurun sağlığının yerinde olmadığını ve çapraz sorguya alınmasını talep etti.

Mağdurun avukatları ise geçen duruşmada Muğla Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunda sunulan dosyada, çocuğun ruh sağlığının yerinde olduğunu ve beyanlarına güvenilebileceğini belirtti.

Savcı mütalaasında sanık avukatlarının taleplerini reddederek, abi F.P. ve baba A.P.’nin beraat etmesine karar vererek, gerekçeli kararın ilerleyen günlerde Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) yolu ile avukatlara gönderileceğini söyledi.

Failin beyanı esas alındı

Davaya müdahil olan BKDD avukatlarından Evrim İnan çocuğun ifadesinin itibarsızlaştırıldığını belirterek, “Sanık müdafi mağduru ofisine çağırmış, hakkında itibarsızlaştırma çalışması yapmıştır.  Savunmada sanık değil adeta kadın yargılandı. ATK raporu itibar edilebileceğini ifade etmekte. Hatta çocukken yaşadığı mağduriyet nedeniyle akut stres bozukluğu yaşadığı sabit edildi. Buna rağmen mahkeme heyeti, mağdurun değil erkeklerin beyanlarına güvendi. Suçlulara ‘iz bırakmadan suç işleyebilirsiniz’ dedi. Bu karar yargı içtihatlarına, hukuka, İstanbul Sözleşmesi’ne uymayan bir karardır. Dava hakkında gerekçeli karar da daha sonra açıklanacak. Biz bu karara itiraz edeceğiz” diye konuştu.

HABER MERKZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz