Taliban, kadınların tek başına seyahat etmesini yasakladı

0
176

Yeni yasaklar, cumartesi gününden bu yana sanal ağlarda paylaşılıyordu. Taliban bu pazar günü yaptığı açıklamada uzun mesafelerde seyahat etmek isteyen kadınların aileden bir erkek eşliğinde olması gerektiğini duyurdu. Uzun mesafe seyahat ise 75 kilometreyi aşan yolculuklar şeklinde ifade edildi.

Taliban ayrıca şoförlerden de “İslami peçe” taşımayan kadınları araçlarına almamaları konusunda uyardı. İslami peçe neyin kast edildiğine açıklık getirilmedi. Kadınların çoğunluğu zaten normal başörtüsü kullanıyor. Yeni direktiflerde daha kapalı bir örtüden mi bahsedildiği netleşmedi.

Taliban’ın bu talimatı Afgan televizyonlarında “kadınların oynadığı pembe dizilerin” durdurulması ve kadın gazetecilerin ekranda “İslami peçe” takmaları kararından birkaç hafta sonra geldi.

Taliban iktidara geldiğinden bu yana kadınlar ve kız çocuklarına özellikle eğitim ve iş yaşamı ile bağlantılı birçok yasak getirdi.

Yeni direktifler arasında araçta müzik dilenmesinin yasaklaması da var. Birçok noktada kurulan barikatlarda sürücüler bu konuda uyarıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz