Manisa’da ekolojik yıkıma hazırlık

0
126

Salihli ve Ödemiş arasında çam ormanları ve tarım arazileri üzerinde Canmar Mermercilik tarafından yapılması planlanan Saha Mermer Ocağı İşletmeciliği Projesi için ÇED süreci başlatıldı.

Manisa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasında Salihli İlçesinde Canmar Mermer Madencilik LTD Şti tarafından yapılması planlanan Saha Mermer Ocağı İşletmeciliği Projesi için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu alınması için sürecin başlatıldığını duyurdu.

“ÇED SÜRECİNİ TAKİP EDİP, BAŞVURULARI YAPACAĞIZ”

Bahçecik köyünün İzmir’in Ödemiş ilçesi Bozdağ Kasabası’na daha yakın göründüğünü ve buralarda Napolyon kirazı, patates ve brokoli gibi sebze tarımının yaygın olarak yapıldığını belirten Salihli Çevre Derneği’nden avukat Seçil Ege Değerli, “Proje, Salihli’yi Gediz’i besleyen nehirleri yok edecek nitelikte. Burası ayrıca çam ormanlarının olduğu bölge. Hem köylerin su kaynaklarını hem de yeraltı sularını kirletecek. Boz Dağları’nın eriyen karları bu tozdan etkilenecek. ÇED sürecini takip edeceğiz, ÇED olumlu raporu verilmemesi yönünde başvurularımızı yapacağız.  Süreçle ilgili köylerde çalışma yürüterek halkın taleplerini yansıtacağız. Aksi karar çıkarsa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile dava süreçlerini başlatacağız” diye konuştu.

İZMİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz