Aralık ayı katliamları Lyon’da protesto edildi

0
153

Avrupa Devrimci Güç Birliği (ADGB) bileşenleri olan Tutsakların Sesi Platformu, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Mezopotamya Kültür Derneği, Lyon Alevi Kültür Merkezi’nde 50 kişinin katılımıyla ortak bir protesto etkinliği gerçekleştirdi.

Tutsakların Sesi Platformu temsilcisi, hapishaneler ve Maraş Katliamı üzerine,  Mezopotamya Kültür Derneği temsilcisi ise Roboskî Katliamı üzerine sunumlar yaptı.

Katliamlarla ilgili yüzleşme ve hafızaların tazelenmesine vurgu yapılırken, katliamların arka planı, o günkü koşullar ve katliamların amaç ve hedefleri üzerine konuşmalar yapıldı. Katliamlara karşı günün görevleri ve bugün özellikle daha da yoğunlaşan faşist saldırganlıklar için çıkarılması gereken dersler; yapılması gerekenler üzerine sorular ve fikir alışverişi geliştirildi.  

Ayrıca Lyon gibi bir şehirde bu tür etkinliklerin yapılmasının gerekliliği, devrimci ve demokratlar arasında dayanışma ve işbirliğinin önemine vurgular yapıldı.

İlgi ile dinlenen etkinlik,  dinleyici olarak bulunan Fransız devrimci gençler için yapılan kısa bir çeviri ardından sona erdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz