WHO: Acil önlem alınmazsa yarım milyon kişi ölebilir

0
293

Avrupa kıtası koronavirüsün yeni bir dalgasıyla mücadele ederken, BBC’ye konuşan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, acil önlem alınmazsa mart ayına kadar yaklaşık 500 bin ölümün kaydedilebileceği konusunda uyardı

Avrupa kıtası koronavirüsün yeni bir dalgasıyla mücadele ederken, BBC’nin Today programına konuşan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Direktörü Hans Kluge, salgının kıtadaki seyri konusunda “çok endişeli” olduğunu söyledi. Kluge, maske takma gibi önlemlerin acil olarak hayata geçirilmesinin vaka sayılarını azaltabileceğini söyledi. Uyarı, kıtadaki bazı ülkelerin rekor düzeyde enfeksiyon oranları bildirdiği ve tam ya da kısmi sokağa çıkma kısıtlamaları getirdiği dönemde geldi.

Bir numaralı ölüm nedeni

Kluge, salgının yayılmasının nedenleri arasında kış mevsiminin gelmesini, yetersiz aşılanmayı ve daha bulaşıcı Delta varyantının bölgede hakim olmasını saydı. Vaka sayılarındaki artışla mücadeleye yardımcı olmak için aşılanmanın artırılması ile temel halk sağlığı önlemleri ve yeni tıbbi tedavilerin uygulanması çağrısında bulunan Kluge, “Covid-19 bir kez daha bölgemizde bir numaralı ölüm nedeni haline geldi” diyerek, hastalıkla savaşmak için “ne yapılması gerektiğini biliyoruz” dedi.

Zorunlu aşıdan başka önlemler var

Zorunlu aşı önlemlerinin “son çare” olarak görülmesi gerektiğini, ancak konuyla ilgili “yasal ve toplumsal bir tartışma” yapmanın “çok yerinde” olacağını söyleyen Kluge, zorunlu aşı önlemlerine başvurmadan önce başka yollar olduğunu söyledi ve bunun “bir özgürlük kısıtlaması değil, bireysel özgürlüğümüzü korumanın bir aracı olduğunu” da sözlerine ekledi.

DIŞ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz