Uluslararası Dersim konferansı 

0
274
                    <strong>Duisburg-Essen Üniversitesi’nde (UDE) çok sayıda kuruluşun ortaklığıyla 18-20 Kasım tarihleri arasında "Tanınmayan Soykırım Dersim 1937-1938" başlıklı konferans organize edilecek.</strong>Duisburg-Essen Üniversitesi’nde (UDE) çok sayıda kuruluşun ortaklığıyla 18-20 Kasım tarihleri arasında "Tanınmayan Soykırım Dersim 1937-1938" başlıklı konferans organize edilecek.

Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edildiği tarihin yıldönümünde yapılacak konferansa çok sayıda bilim insanı ve yazar katılıyor. Üniversitede gerçekleşecek oturumlar, korona tedbirleri gözetilerek Youtube ve Zoom üzerinden yayınlanacak.

Academy in Exile, Alevi Gençler Derneği, Akademik Değişim Vakfı, Global Kültür, Multicultural Forum eV, Duisburg-Essen Üniversitesi Rosa Luxemburg Foundation ng NRW eV., Essen Belediyesi, Avrupa Öğrenci Merkezi, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu, Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu ve Almanya Kürt Toplumu tarafında desteklenen konferans 3 gün sürecek.

Konferansta, soykırım araştırmalarında Dersim, Osmanlı döneminde Dersim, hatırlama, travma ve temsil, Dersim soykırımının planlanması-uygulaması ve sonuçları, soykırımın arka planı, Dersim’in kayıp kızları, film ve edebiyatta Dersim gibi birçok başlık bulunuyor. Sedat Ulugana, Kristin Platt, Tessa Hofmann, Burak Çapur, Zeynep Türkyılmaz, Taner Akçam, Stefan İhrig gibi çok sayıda ismin konuşmacı olarak katılacağı konferans Cumartesi günü Dersimli sanatçılar Gule Meyera, Mikail Aslan ve Maviş Güneşer’in vereceği müzik dinletisiyle son bulacak.

Konferans youtube üzerinden canlı yayınlanacak (youtube.com/c/AcademyinExile) veya Zoom üzerinden önceden e-posta ile kayıt olup (academyinexile@uni-due.de) online da takip edilebilir.

Konferansla ilgili daha fazla bilgiye şu adres üzerinden ulaşılabilir: https://www.academy-in-exile.eu/2021/11/04/der-nicht-anerkannte-genozid-dersim-1937-1938/

HABER MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz