Türkiye’de her 5 kadından 1’i şiddete maruz kalıyor

0
310

Kadına yönelik şiddete ilişkin bir saha çalışması yapan NG Araştırma, Türkiye’de her 5 kadından 1’inin şiddete maruz bırakıldığını belirtti

Kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiği Türkiye’de günde ortalama 3 kadın katlediliyor. NG Araştırma da 12-23 Kasım tarihlerinde “Toplumda Şiddet” eksenli bir kamuoyu araştırması yaptı. Araştırma kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 52 kişi ile görüşüldü. Katılımcılara ilk olarak, şiddete maruz bırakılıp bırakılmadığı soruldu. Katılımcıların yüzde 12’si “evet” yanıtını verdi. Fiziksel şiddete uğrayan katılımcıların detaylı incelemesi yapıldığında, araştırmaya katılan kadınların yüzde 20’sinin şiddet gördüğü ortaya çıkıyor.

Karadeniz kadınların en çok şiddet gördüğü bölge

Jinha’nın aktardığı araştırmaya göre her 4 kişiden 1’i eşi ya da erkek arkadaşı tarafından psikolojik şiddet görüyor. Psikolojik şiddet gördüğünü belirten kadınların oranı ise erkeklerin 3 katı. Bölge bazında ise Karadeniz, kadınların en çok psikolojik şiddet gördüğü bölge oldu. Karadeniz’de her iki kadından biri psikolojik şiddete maruz bırakılıyor.

Kadınlar psikolojik şiddeti anlatamıyor

Fiziksel şiddetten kurtulmanın yollarını bilen katılımcıların oranı bilmeyenlere göre daha fazlaydı. Aynı durum, psikolojik şiddeti engellemek noktasında geçerli değil. Psikolojik şiddeti engelleme noktasında ne yapacağını bilmeyenlerin oranı yüzde 60, bilenler ise yüzde 40. Ayrıca psikolojik şiddete uğrayanların 3’te 1’i bu durumu kimseye anlatamıyor.

HABER MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz