ORÇEV’den, yangın uçakları için verilen ek bütçe önergesinin ret edilmesine tepki

0
234
                    <strong>Ordu Çevre Derneği, (ORÇEV) TBMM komisyonlarda tartışılan 2022 Bütçe görüşmelerinde yangın uçakları için verilen ek bütçe önergesinin ret edilmesini eleştirdi.  ORÇEV, “Yangın uçaklarının zorunluluğu sona yangınlarda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önerge neden ret edilir?” diye sordu. </strong>

Yaz aylarında ülke genelinde yaşanan orman yangınlarında tartışılan yangın uçaklarının eksikliği ve alınamayan önlemler nedeniyle TBMM komisyonlarında Bütçe görüşmelerinde verilen yangın uçakları alınması için ek bütçe önergesi AKP ve MHP oylarıyla ret edildi.Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu yaptığı değerlendirmede yangın uçakları alınması için ek ödenek talebinin ret edilmesine tepki gösterdi.

“ONERGEYİ RET ETMEK YANGINA DAVETİYE ÇIKARMAKTIR”

Yaz aylarında ülke genelinde aynı anda yaşanan orman yangınları sonucu büyük zararlarla karşılaşıldığını, birçok köyün yandığını, börtü böceğin yangında yok olduğunu ve ekosistemin uzun süre kendini yenileyemeyeceğini belirten dikkat çeken OEÇEV konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“TBMM komisyonlarında Bütçe görüşmelerinde önergenin ret edilmesi demek yangına davetiye çıkarmaktır. Yangın uçaklarının zorunluluğu sona yangınlarda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önerge neden ret edilir? Gerekçeler ve yaşanmışlıklar neden dikkate alınmıyor? Yazın yediden yetmişe hepimizin içi yandı, acı çektik. Bunlar bilindiği halde yangın uçağı alınmasına karşı olmanın bir anlamı olur, o da yangına davetiye çıkarmaktır. Bunu unutmayacağız.”

Gençağa KARAFAZLI/ ORDU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz