Mersin Kadın Platformu, 25 Kasım takvimini açıkladı

0
213
                    <strong>Mersin Kadın Platformu, “Erkek devlet şiddetine karşı öz savunmaya, 25 Kasım’da sokaklara” şiarıyla 25 Kasım eylem ve etkinlik takvimini açıkladı. Hayatın tüm alanlarından koparılmak istendiklerini, buna karşı her gün bir kez daha her yerden eşitlik, özgürlük ve yaşam taleplerini yükselteceklerini ifade eden kadınlar kadınları eylem ve etkinliklerine katılmaya çağırdı.</strong>

Mersin Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle kentte yapacakları eylem ve etkinlikleri kamuoyu ile paylaştı. Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasını Zeynep Benli okudu.

Benli, katledilen kadınların sayısında her geçen gün artışın yaşandığını ve failler yerine, öz savunmada bulunan kadınların cezalandırıldığını belirterek, “Erkek devletin itaat altına almak istediği ve bunun için tüm baskı ve zor araçlarını üzerinde kullandığı kadınlar ve LGBTİQ+lar olarak bir yandan şiddet ile mücadele, diğer yandan ekonomik krizin getirdiği tüm koşullarla yaşamaya çalışıyor” dedi.

Benli, hayatın tüm alanlarından koparılmak istendiklerini, buna karşı her gün bir kez daha her yerden eşitlik, özgürlük ve yaşam taleplerini yükselteceklerini ifade ederek, “Karşımıza çıkan tüm şiddet biçimlerine karşı Mirabel Kardeşlerin şiarıyla, isyanıyla duruyoruz. En temel güvencelerimizden olan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyerek, sözleşmeden bahsetmekten bizleri men edebileceğini düşünen 12’nci  Cumhurbaşkanı karşısında ‘İstanbul Sözleşmesi biziz’ diyerek duruyoruz. Bizler; ataerkiye ve erkek egemenliğine karşı sesimizi yükseltiyoruz” diye konuştu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenleyecekleri eylem ve etkinliklere katılım çağrısı yapan Benli, platform olarak 25 Kasım eylem ve etkinlik takvimini şu şekilde açıkladı:

“-12 – 13 Kasım – ‘Farklıyız Birlikte Güçlüyüz’ Panel / Yedi Renk Derneği

-13 Kasım  – ‘Ekonomik Kriz, Yoksulluğun Kadınlaşması’ Buluşma / Mor Dayanışma

-17 Kasım – Sinevizyon gösterimi / HDP Kadın Meclisi ve TJA

-18 Kasım – Sinevizyon gösterimi –Toroslar ilçesi / Film Gösterimi / HDP Kadın Meclisi ve TJA

-19 Kasım – Flört Şiddeti ve Duygusal Manipülasyon Atölyesi / Kampüs Cadıları

-18 -19 – 20 Kasım – Toroslar ve Akdeniz ilçeleri mahalle çalışmaları / Mimoza Kadın Derneği

-20 Kasım  – Yenişehir ve Mezitli ilçe buluşmaları / Mor Dayanışma

-20 Kasım – Mersin Kadın Platformu Kadın Buluşması / Saat: 13.00 – 16.00 Özgür Çocuk Parkı

-20 Kasım  – Film gösterimi / Saat: 19.00 Türkiye İşçi Partisi

-23 Kasım –  Tutuklu kadınlara kart gönderimi / Saat: 12.30 İnsan Hakları Derneği

-25 Kasım – 25 Kasım yürüyüşü / Saat: 18.30 Kushimoto Sokağı

-27 Kasım – SES Mersin Şubesi’nin düzenlediği ‘ Şiddete, Eşitsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Çaresiz Değiliz’ Panel / Yenişehir Akademi Salonu.”

PİRHA/MERSİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz