Elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden işçi, atanamayan öğretmen çıktı

0
234
                    <strong>Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Dilek mahallesinde bulunan trafonun dış cephe boyasını yapan Fedayi Altun (23) kapıldığı yüksek gerilim nedeniyle hayatını kaybetmişti. Altun’un öğretmen olduğu, atanamadığı için inşaat işlerinde çalıştığı öğrenildi.</strong>

Elektrik trafosunu boyarken akıma kapılan 23 yaşındaki Fedayi Altun isimli işçi, ambulansla hastaneye sevk edildiği sırada hayatını kaybetmişti. Altun’un atanamayan Beden Eğitimi Öğretmeni olduğu ve maddi zorluklar yüzünden inşaat işlerinde çalıştığı öğrenildi.

“HAYALLERİMİ KAYBETTİM”

Babasını kaybeden ve annesiyle yaşayan Altun, KPSS’den 83 puan almasına rağmen atanamadı. Altun, geçimini sağlamak için taşeron firmaların aracılığıyla inşaat işlerinde çalışmaya başladı. Ölmeden önce sosyal medya hesabından boya yaparken çekilen bir fotoğrafını paylaşan Altun; “Alın size 83 puanın mükafatı (beden eğitimi)” paylaşımında bulundu. Altun başka bir paylaşımında ise; “En son neyinizi kaybettiniz?” şeklindeki soruya “hayallerimi” diyerek yanıt verdi.

DAVA AÇILACAK

Altun’un vefatıyla ilgili açıklamada bulunan Hacıkaş Mahallesi Muhtarı Mecit Altun, olayda ihmal olduğunu, trafonun elektriğinin kesilmediği yönünde bilgi aldıklarını söyleyerek, taşeron firma ve elektrik firması hakkında dava açacaklarını belirtti.

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Fırat TEDAŞ Dağıtım A.Ş.  İl müdür yardımcısı Ahmet Hikmet Pekin, taşeron firmanın kendilerine boya yapılacağı konusunda bilgilendirme yapmadıklarını, bu nedenle elektriğin kesilmediğini ileri sürerek; “Çalışan kişiler izin ve müsaade bilgisi iletmeden kendi başlarına duvarı boyamaya kalkmışlar. Taşeron firmanın bizimle sözleşmeleri var. Buda sözleşmede net bir şekilde yazar. Bize 72 saat öncesinden elektrik kesintisi ile ilgili bildirim yapması gerek. Bizlerde bölgeyi güvenli hale getirip teknik ekiplerimizce elektrik kesintisi yapıldıktan ve çalışmaya müsait hale getirdikten sonra onları çalışmaları gerekiyordu. Ancak büyük bir cahillik yaparak, erken davranmışlar. ‘İşimi bitireyim’ mantığıyla elektriği kesmeden çalışma yapılmış” açıklamasında bulundu.

Mehmet YALMAN/MALATYA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz