En düşük aşılama Kürt illerinde

0
261

Koronavirüsten son 24 saatte 201 kişi daha yaşamını yitirdi. Bakanlık aşılama verilerini açıklarken, en düşük aşılamanın yapıldığı bölgenin Kürt illeri olması dikkat çekti

Sağlık Bakanlığı’nın günlük açıkladığı koronavirüs verilere göre son 24 saatte 23 bin 347 yeni vaka tespit edildi. 201 kişinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İki doz aşılıların sayısının 50 Milyonu geçtiğini ve 50 Milyonun toplam nüfusun yüzde 60’ına karşılık geldiğini bugün açıkladık. Aşılama programında 18 yaş ve üstünü esas aldığımız için bu oran tabloda yüzde 80,5 görünüyor. Salgına karşı daha güçlü mücadele için bu oranı yükseltmeliyiz” dedi.

En çok aşılama Karadeniz’de

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti.

En az aşılama Kürt illerinde

Bakanlığın tablosuna göre, Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Urfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

HABER MERKEZİ

Etiketler : koronavirüs, koronavirüs aşısı,

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz