Şiddetin yüzü

0
360
                    <strong>Erkeklerin kezzap ve asit gibi kimyasallarla saldırdığı üç kadın yaşadıklarını, karşılaştıkları zorlukları ve taleplerini "Şiddetin Yüzü" belgeselinde anlattı.</strong>Esra Açıkgöz ve Kenan Özer'in yönettiği belgesel, 26-28 Kasım'da İsveç'te 12. Sama Uluslararası Film Festivali'nde, 27 Kasım'da Kanada'da Human-Environment Care Film Festivali'nde gösterilecek.<br />Türkiye'de ise 11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında 26 Kasım'da Atlas 1948 Sineması'nda ve 28 Kasım'da Kadıköy Sineması'nda gösterilecek. Belgesel ilk olarak 26 Ekim'de İtalya'da Sguardi Altrove Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde izleyiciyle buluşmuştu.

Üç kadın
Belgesel, erkeklerin kadını eve kapatmak, öldürmese de görünüşünü “bozarak” toplumdaki “görünürlüğü”nü bitirmek, başkası tarafından arzulanmasını engellemek için başvurduğu en acımasız saldırılardan birine, kimyasal saldırılara odaklanıyor. Belgeselde boşanmak istediği, “aşkına” karşılık vermediği, terk ettiği için kimyasal saldırıya uğrayan üç kadın hikâyelerini, karşılaştıkları zorlukları ve taleplerini anlatıyor.

Kadının kaygısı, kavgası
Bianet’in haberine göre Esra Açıkgöz, belgeseli çekmek için yola çıkış nedenlerini şöyle anlatıyor: “Bu belgesel, erkeklerin acımasız saldırılarına, işkencelerine rağmen hayatlarına devam etmeyi başaran, taleplerini dillendirme cesaretini gösteren kadınların anlatısı. Belgeselde üç kadın var ancak aslında hepimizin, milyonlarca kadının kaygısı ve kavgası aynı zamanda.”

Kenan Özer ise, belgesel kapsamında kadınların öne çıkan taleplerini, “Devlet, kadınların yüz ve bedenlerinde oluşan tahribatla ilgili estetik operasyonları, lüks olarak görüyor. Yaralanan kadınlar için estetik ameliyatların ücretsiz yapılması, suçluların öldürmeye teşebbüsten yargılanması ve kadınlara istihdamda öncelik sağlanması kadın örgütlerinin talepleri arasında” sözleriyle anlatıyor. İSTANBUL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz