G20 Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesi açıklandı

0
220
                    <strong>İtalya’nın ev sahipliğinde Roma’da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, küresel sıcaklık artışının sanayileşme öncesine oranla 1,5 derece ile sınırlama hedefine yönelik “etkili ve anlamlı” eylemlerin sürdürülmesi ihtiyacı belirtildi.</strong>

İtalya’nın dönem başkanlığında Roma’da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi sona erdi. İki gün süren zirvenin ardından tüm G20 üyeleri tarafından imzalanan 61 maddelik bir sonuç bildirisi yayımlandı.

Bildiride, küresel sıcaklık artışının sanayileşme öncesi oranla 1,5 derece ile sınırlama hedefine yönelik ‘etkili ve anlamlı’ eylemlerin sürdürülmesi ihtiyacı vurgulandı.

Bildiride, 2022 yılının sonunda yeni kömürlü elektrik üretim tesislerine uluslararası kamu finansmanı  sağlanmasına son verilmesi taahhüdüne yer verilirken, “Paris İklim Anlaşması’nın küresel sıcaklık artışını, sanayi devrimi öncesine oranla 2 derecenin çok altında tutma hedefine bağlılığımız devam ediyor ve bunu 2030 gündemine ulaşmanın bir yolu olarak 1,5 derece ile sınırlamaya yönelik çabalarımızı sürdürüyoruz” denildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) çok uluslu şirketler için küresel asgari vergi anlaşmasını uygulamasının onaylandığının hatırlatıldığı bildiride, OECD’ye, asgari kurumlar vergisinin 2023’te “kesin” yürürlüğe girmesi için çalışması çağrısı yapılırken, ‘kapsayıcı’ ve ‘sürdürülebilir’ ekonomik kalkınma için kadınların ve kız çocuklarının her düzeyde güçlendirilmesi, enerji güvenliğini koruma, herkes için gıda güvenliğini sağlama sözlerini verdi.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz