Savcılık Haiti Devlet Başkanı’nın öldürülmesiyle ilgili Başbakanı da suçladı

0
277

Haiti’de 7 Temmuz günü devlet başkanı Jovenel Moïse’in öldürülmesi ile ilgili soruşturma sürüyor. Haiti Başsavcılığı Jovenel Moïse’in öldürülmesi ile ilgili başbakan Ariel Henry’i suçlamasını tasfiye etti. Gerekçe olarak da cinayetteki suçluların bazıları ile telefon görüşmesi gösterildi.

Başsavcılık görevlisi Bed-Ford Claude, Ariel Henry’nin Haiti topraklarını terk etmesinin engellenmesi gerektiğini de belirtti.

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moïse, 7 Temmuz günü bir komando tarafından evinde öldürülmüştü.

Claude mahkemeye yazdığı mektubunda “Henry’nin suçlanması için yeterince delil var ve soruşturmayı sürdürme imkanı tanınmalı” dedi.

Claude ayrıca Ariel Henry’nin Haiti topraklarını terk etmesinin engellenmesi gerektiğini de belirtti.

Bed-Ford Claude, Cuma günü Başbakan Ariel Henry’yi Salı günü savcılığa Jovenel Moïse’in öldürülmesinden birkaç saat sonra polis tarafından cinayette rolü olduğu için suçlanan kişilerle telefon görüşmesi yapmıştı.

Yolsuzlukla Mücadele Birimi eski üyesi Joseph Félix Badio devlet başkanı Jovenel Moïse’in evinin olduğu bölgede cinayet gecesinde yer tespiti ile bulunmuş ve başbakan Ariel Henry ile telefon görüşmesi yapmıştı.

Başbakan Ariel Henry başsavcılığın soruşturmasını “şaşırtmaca” olarak yorumlamıştı.

Jovenel Moïse’in öldürülmesi ile ilgili 18’i Kolombiyalı, Haiti kökenli 2 ABD’linin aralarında olduğu 44 kişi tutuklandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz