Afganistan’da kadınlar, Kadın Bakanlığı’nın kaldırılmasını protesto etti

0
263

Afganistan’da kadınlar, Kadın İşleri Bakanlığı yerine “Dua, Rehberlik ve Namusun Teşviki ile Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı”nın kurulmasını protesto etti.

Afganistan’da Kadın İşleri Bakanlığı’nı kaldıran Taliban, yerine “Dua, Rehberlik ve Namusun Teşviki ile Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı”nı kurarak kurumun tabelasını değiştirdi.

Afganistanlı kadınlar, hem bakanlık kararı hem de eğitim sisteminden kadın ve kız çocuklarının uzaklaştırılmasını bakanlık önünde protesto etti.

JINHA’da yer alan habere göre, önce Kadın Bakanlığı binası önünde bir araya gelen kadınlar, dövizler ve sloganlarla bakanlık isminin değiştirilmesi ve bakanlık çalışanı kadınların büyük kısmının binaya alınmamasına tepki gösterdi. Sık sık, “Kadınlara özgürlük”, “Demokrasi, özgürlük” ve “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganları atan kadınlar, burada bir açıklama yaparak kadın haklarını savunacak bakanlığın tekrar faaliyet göstermesini talep ettiklerini duyurdu.

SESSİZ PROTESTO

Ardından Eğitim Bakanlığı hizmet binasına geçen kadınlar, burada ağızlarına bantlar yapıştırarak, sessiz protesto gerçekleştirdi. Kadınlar, kız öğrencilerin okullarda giydikleri üniformalara atfen beyaz başörtüsü ile siyah elbise giydi ve ellerinde “Dersimi ve ödevimi alma”, “Dinin tanıdığı eğitim hakkını kadınlardan almayın”, “Eğitim kapısının kızlara kapatılması, onları karanlık bir cehalete hapsetmektir” yazılı dövizler taşıdı.

(HABER MERKEZİ)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz