Yüksel Direnişçisi Perihan Pulat hayatını kaybetti

0
256

Ankara’da Yüksel Caddesi eylemlerinin sembol isimlerinden biri olan emekli hakim Perihan Pulat, Yüksel tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Ankara’da Yüksel Caddesi eylemlerinin sembol isimlerinden biri olan 79 yaşındaki Perihan Pulat,

Ankara’da verdiği mücadelelerle tanınan Yüksel Direnişçisi ve eski Sayıştay Hakimi Perihan Pulat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yüksel Direnişi sırasında polisin saldırısında yaralanan ve o günden beri eski sağlığına kavuşamayan Pulat, solunum yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

SOLUNUM YETMEZLİĞİ

Ankara’da verdiği mücadelelerle tanınan Yüksel Direnişçisi ve eski Sayıştay Hakimi Perihan Pulat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yüksel Direnişi sırasında polisin saldırısında yaralanan ve o günden beri eski sağlığına kavuşamayan Pulat, solunum yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

POLİS SALDIRMIŞTI

Veli Saçılık, Pulat’ın ölümünün ardından 2018 yılındaki polis saldırısının görüntülerini paylaşarak, “Perihan Pulat bu alçak saldırı sonrası bir daha hiç iyileşmedi ve bugün hayatını kaybetti. Sayıştay Hakimliğinden emekliydi ama insanlıktan hiç emekli olmadı. Bu dünyadan Perihan Pulat geçti” paylaşımında bulundu.

Yüksel Direnişi’nin 539. günü olan 1 Mayıs’ta polisin şiddetine maruz kalan Pulat’ın yüzünde ciddi şişlikler ve yaralar oluşmuştu.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz