Yemen’deki çatışmalarda en az 50 ölü

0
301

Yemen’in Marib bölgesinde cumartesi günü şiddetli çatışmalar devam etti. Hükümet yanlısı askeri kaynaklara göre aralarında özel kuvvet komutanlarının da olduğu en az 50 savaşçı öldü.

AFP’ye bilgi veren askeri kaynaklardan biri, ölenlerden 22’sinin hükümet yanlısı güçlerin üyeleri olduğunu, en az 22’inin de Husi milisleri olduğunu belirtti.

Husiler kendi kayıplarını genellikle açıklamadığı için bu verileri başka kaynaklardan doğrulamak mümkün görünmüyor.

Marib bölgesi Husilerin kontrolündeki başkent Sana’nın 120 kilometre doğusunda yer alıyor.

Husiler, bir yılı aşkın bir süredir Marib’i ele geçirmeye çalışıyor. 8 Şubat’ta bu bölgeye yönelik yeni bir operasyon başlatıldı.

Husilere bağlı televizyon kanalı El Messire, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu’nun karadaki hükümet güçlerine destek amacıyla 12’den fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Cuma günü de 60’ı aşkın savaşçı Marib’deki çatışmalarda ölmüştü. 8 Şubat’tan bu yana Marib çatışmasındaki en kanlı gün Cuma günü olarak kayda geçti.

Şimdiye kadar her iki taraftan yüzlerce kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Ayrıca yüzlerce aile de çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yemen’de 6 yılı aşkın bir süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu’nun desteğini alan hükümet güçleri ile Husiler arasında savaş yaşanıyor. İran destekli Şii Husiler, ülkenin kuzeyinin önemli bir bölümünü kontrolünde bulunduruyor.

2015’den bu yana süren Yemen iç savaşında şimdiye kadar çoğu sivil on binlerce kişi hayatını kaybetti. Bu savaş nedeniyle Yemen’de dünyanın en ağır insani krizi yaşanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz