TÜLOV Vakfından İstanbul Sözleşmesi Tepkisi

0
344

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme” kararına karşı Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi Ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Genel Merkezi Tüm Temsilcilikleri tarafından tepki geldi.

TÜLOV Vakfı Malatya Temsilcisi Ali Rıza Bozkurt, İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararına karşı yaptığı açıklamada “Türkiye’de kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi’nin yaşam hakkı olduğunu biliyor. Ancak kadınların yaşam hakkı, dün gece yayınlanan 3718 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gasp edildi” dedi.

“TEK ADAM DİKTASINI KABUL ETMİYORUZ”

Ali Rıza Bozkurt, AKP iktidarı dönemindeki kadın cinayetlerine de vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Bugüne kadar Sözleşmenin uygulanmamasından dolayı binlerce kadının nefesini kesen ve hâlâ yaşam mücadelesi veren binlerce kadının nefesini kesmeye niyetli eril zihniyetle karşı karşıyayız. Şiddeti ve kadın cinayetlerini normalleştiren ve azmettiren iktidar ve ortaklarının bu kararı bir kez daha göstermiştir ki kadın cinayetleri politiktir. 3718 numaralı kararname ile hem halkın iradesini hem de Anayasayı yok sayan tek adam diktasını kabul etmiyoruz. Bizler, kadınların ve çocukların özgürce yaşadığı, çağdaş, demokratik ve laik bir ülke için mücadele etmeye ve kadınlarla dayanışmamızı sürdürmeye devam edeceğiz. Karanlığa geçit vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi Bizim!”

PİRHA/MALATYA

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz