PSAKD’den Erbakan tepkisi: Milli görüş, Maraş’ta Ali Tıraş, Madımak’da Koray Kaya’nın katilidir

0
328

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, kendisini solda görüp Necmettin Erbakan anmasına katılan siyasi partilere tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, “Milli görüş, Maraş’ta Ali Tıraş, Madımak’da Koray Kaya’nın katilidir. Anadolu’da siyasal İslam’ı meşrulaştıran, Laik Cumhuriyet karşıtı örgütlenmelerin merkezi, kadın düşmanı ve çocuk evliliğinin savunucusudur. Necmettin Erbakan ise, açlığa mahkum edilen milyonlarca insana ‘kader’ diyen sömürü sisteminin akıl hocasıdır” denildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi, Necmettin Erbakan anmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Milli görüş, Maraş’ta Ali Tıraş, Madımak’da Koray Kaya’nın katilidir. Anadolu’da siyasal İslam’ı meşrulaştıran, Laik Cumhuriyet karşıtı örgütlenmelerin merkezi, kadın düşmanı ve çocuk evliliğinin savunucusudur. Necmettin Erbakan ise, açlığa mahkum edilen milyonlarca insana “kader” diyen sömürü sisteminin akıl hocasıdır” denildi. 

“Necmettin Erbakan bu ülkede kurulu müesses nizamın en sağcı, en gerici temsilcilerinden biridir” denilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Kurduğu parti 12 Eylül öncesi sola ve Alevilere yönelen sağ terörün yolunu açan Milliyetçi Cephe hükümetlerinin ayrılmaz bileşenlerinden biridir. Diğer sağ partilerle birlikte oluşturdukları koalisyonlarla halk üzerinde ağır bir baskı ve zorbalık rejimi inşa etmişlerdir. Necmettin Erbakan Milli Görüş adı altında dinci ve gerici bir şeriat düzeni kurmak istediğini hiç bir zaman gizlememiştir. Hatta bunu “Kanlı mı olacak kansız mı olacak” şeklindeki sözlerle ifade ederek laiklik ve demokrasi yanlısı kesimleri tehdit etmiştir. Kendi partisinin yönetiminde olan Sivas Belediyesi’nin Sivas Katliamı’nda oynadığı role bütün ülke şahittir. Dönemin Belediye Başkanı katliamcı güruha “Gazanız mübarek olsun” diyerek otele saldırmaları için cesaret vermiştir. Katliamda başkanlığını yaptığı partinin birçok yöneticisi ve üyesi rol oynamıştır. Sivas katilleri bu partinin avukatları tarafından savunulmuştur. Daha sonra bu avukatların çoğu aynı partiden milletvekili ve belediye başkanı yapılmışlardır. Aranan katillerin o dönemki Refah ve Fazilet Partili Belediyelerde işe alınmışlardır.

“KONTRGERİLLA ÖRGÜTLENMESİ REFAH-YOL HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE KORUNUP KOLLANDI”

Sivas Katliamı’nın ve katillerin aklanması için Milli Görüş geleneğinden gelen partiler ve yine bu gelenekten gelen mevcut siyasal iktidar canhıraş bir gayret göstermişlerdir. Susurluk adı verilen ve solcuları, Alevileri, Kürtleri, demokratları, insan hakları savunucularını katleden bir kontrgerilla örgütlenmesi Refah-Yol hükümeti döneminde açıkça korunup kollanmıştır.

“KENDİNİ SOLDA GÖREN PARTİLERİN ERBAKAN ANMESINA KATILMASI BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR”

Necmettin Erbakan’ın kurucusu olduğu hareketler bu ülkede gerici ve dinci bir toplumsal düzenin kurulabilmesi için sistematik çalışmalar yapmışlar, emperyalizmin antikomünist yeşil kuşak projelerine angaje olarak bağımsızlıktan, özgürlükten ve cumhuriyetten yana olan sol, ilerici, demokrat kesimlere karşı saldırgan bir siyaset izlemişlerdir. Ama buna rağmen kendilerini solda gören partilerin Necmettin Erbakan anmasına katılmaları bizleri hem şaşırtmış hem de üzmüştür.

“BİR GÜN LAİKLİK, DEMOKRASİ VE CUMHURİYET HERKESE LAZIM OLACAK” 

Necmettin Erbakan güzellemesi yapıp sözde demokrasi ve Cumhuriyeti savunanlara sesleniyoruz;

Bir gün laiklik herkese lazım olacak. Bir gün demokratik Cumhuriyet herkese lazım olacak.

<

p dir=”auto”>Bu yapılan tutarsız ve yanlış bir hareket olmuştur. Halkımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz