PSAKD: Newroz ezilenler için umut ve mücadelenin, zalimler için ise korkunun günüdür

0
296

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi, Newroz’u kutlayarak, “Newroz (Nevruz) zalimlere karşı direniş ateşinin yakıldığı; ezilenler için umut ve mücadelenin, zalimler için ise korkunun günüdür” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi Newroz Bayramı’nı kutladı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada Newrozun önemine vurguda bulunularak sömürünün, zulmün, baskının ve tahakkümün olmadığı, bütün halkların kardeşçe ve barış içinde yaşadığı, eşit ve özgür bir dünya dileğiyle bir kutlanan Newroz Bayramı temennisinde bulunuldu.

Açıklamada Newroz’a dair şunlar kaydedildi:

“Newroz (Nevruz) aydınlığın karanlığa üstün geldiği günlerin başlangıcıdır. Newroz(Nevruz) doğanın uzun bir dinlenme ve hazırlık döneminden sonra baharla birlikte bütün güzelliklerini açığa vurduğu, yaşamın tüm renkleriyle ve çeşitleriyle, büyük bir ahenk ve uyum içinde doğanın her köşesinden fışkırdığı bir gündür. Newroz(Nevruz) doğanın dirildiği, yaşamın güçlendiği, umutların tazelendiği; barışın, kardeşliğin, sevginin, güzelliğin, yaratıcılığın, paylaşımın ve dayanışmanın günüdür. Newroz (Nevruz) zalimlere karşı direniş ateşinin yakıldığı; ezilenler için umut ve mücadelenin, zalimler için ise korkunun günüdür. Sömürünün, zulmün, baskının ve tahakkümün olmadığı, bütün halkların kardeşçe ve barış içinde yaşadığı, eşit ve özgür bir dünya dileğiyle bütün halkların Newroz(Nevruz) Bayramını kutlarız. Nevruz Kutlu Olsun! Newroz Piroz Be!

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz