Orta Afrika’da çocuklar açlık tehlikesi altında

0
253

Salgın ortamında Afrika başta olmak üzere dünya genelinde yoksulluğun arttığı biliniyor. Yoksullukla birlikte on milyonlarca kişi daha doğrudan açlıkla karşı karşıya kalırken, bundan en çok etkilenenler arasında çocuklar başta geliyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yapılan açıklamada, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki açlık sorununun özellikle çocukları etkilediği uyarısı yapıldı. Ülkedeki açlık sorununun beş yaş altındaki en az 24 bin çocuğu doğrudan etkilediği belirtilen açıklamada, ağır açlık tehlikesinin bu yılın ilk aylarındaki artışa dikkat çekildi.

Açıklamada, 2020’ye oranla yüzde 25’lik bir artış olduğu ifade edilirken, bunda özellikle Covid-19 salgınının yanı sıra ülkedeki çatışmaların etkili olduğuna yer verildi.

UNICEF ve WFP’ye göre, acilen müdahale edilmemesi halinde kötü beslenmeden kaynaklı olarak çocuk ölümleri kapıda. Ülkedeki birçok şehrin açlık sorunuyla mücadele için yeterli kaynak ve kapasiteye sahip olmadığı uyarısı yapılan açıklamada, çok sayıda kentte ise alarm durumunda olunduğu belirtildi.

“Elimiz kolumuz bağlı olarak gözlerimizin önünde bir felaketin yaşanmasını izleyemeyiz” denilen açıklamada, çocuklara insani yardımların ulaştırılabilmesi için güven ortamının sağlanması gerektiğinin altı çizildi.

Her ne kadar UNICEF ve WFP tarafından gıda yardımlarının ulaştırılmasına çalışılsa da 2021 yılında Orta Afrika Cumhuriyeti için öngörülen bütçenin ancak üçte birinin bu ülkeye ulaştırılabildiği verilen bilgiler arasında.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz